Wereldwijde groei voor reisadviseurs Travel Counsellors

Travel Counsellors laat imposante wereldwijde omzetgroei zien over de afgelopen 12 maanden, in zowel de zakelijke als de leisure divisie. De cijfers werden onthuld tijdens de jaarlijkse internationale conferentie in Manchester die deze maand werd gehouden.
travelcounsellors

Grote groei in Nederland

Managing Director Steve Byrne vertelde de aanwezigen in zijn presentatie dat de wereldwijde omzet van Travel Counsellors in dit financiële jaar (tot en met 31 oktober 2014) is gestegen naar €541 miljoen tegenover €486 miljoen in het voorgaande jaar. De UK business sloot het boekjaar af met een groei van 11%. De groei over de afgelopen 5 jaar is met 53% indrukwekkend te noemen. De omzet binnen de Nederlandse tak nam toe met 25%.
 
ZIE OOK: Heb jij een passie voor de reisbranche?
 
Gemiddeld steeg het individuele inkomen van elke Travel Counsellor met 10% en 620 Travel Counsellors hadden in 2014 hun beste omzetmaanden ooit.

Het bedrijf meldde tevens dat het aantal terugkerende zakenreisklanten 95% is; onder de leisure klanten was dat 70%. Ook behaalde Travel Counsellors mondiaal de hoogste NPS (Net Promoter® Score) voor klanttevredenheid. Byrne schetste tijdens zijn presentatie ook de groeiplannen voor de komende 5 jaar, met de focus op marketing en naamsbekendheid, verbeterde marges, zakelijke reizen en internationale expansie.
 

 
“De opmerkelijke groei binnen ons bedrijf is een reflectie van de passie en toewijding van onze mensen”, vertelde Byrne aan de aanwezigen. “We hebben een veilige omgeving gecreëerd waarin getalenteerde reisprofessionals hun business kunnen laten groeien, met daarbij de ondersteuning om zo de beste binnen de industrie te worden. Daarom was 97% in ons meest recente bedrijfsonderzoek het eens met de uitspraak ‘I love my job’. Toch is er nog steeds ruimte om meer te groeien. De markt is enorm en ons doel is het meeste uit elke kans halen door het blijven bieden van de beste, persoonlijke service aan iedere klant.

Een sterren line-up en een reeks speciale gasten hielpen de 1500 aanwezigen met het vieren van Travel Counsellors succes, inclusief 100 Nederlandse afgevaardigden. Travel Counsellor reisagenten, partners, leveranciers en personeelsleden van het bedrijf kwamen aan op een ‘around the world of TC’ gethematiseerd welkomstfeest op vrijdag, gehost door TV persoonlijkheid Veron Kay. Het thema weerspiegelde de wereldwijde expansie van de afgelopen 20 jaar. Hoogtepunten van de avond waren een fantastisch optreden van ‘tenor van het volk’ Russell Watson en een onderhoudende show van stand-up comedian Sean Lock.

Na een dag vol zakelijke sessies van het senior management van Travel Counsellors én van gastsprekers, werden de aanwezigen op zaterdagavond getrakteerd op een galadiner en prijsuitreiking in Oscar-stijl. Het slotstuk was een ongelofelijk optreden van Multi-Brit Award winnende megasterren Simply Red en leadzanger Mick Hucknall.
 

 
Het event werd ondersteund door het thema ’20 Together’, waarmee de 20ste verjaardag van Travel Counsellors gevierd werd. De weg die het bedrijf aflegde werd benadrukt, evenals de groei en het succes van de afgelopen twee decennia. Ook werd er vooruitgeblikt op alle spannende ontwikkelingen die in het verschiet liggen.

Travel Counsellors grondlegger en voorzitter David Speakman zei tegen de reisagenten:

Nu we hier samen zijn om deze speciale mijlpaal te vieren, is het opmerkelijk te zien hoezeer het bedrijf door de jaren heen gegroeid is en hoeveel we samen bereikt hebben. Mijn visie toen ik Travel Counsellors in 1994 startte was dat ik getalenteerde reisagenten wilde bijstaan, wat het voor hen mogelijk maakte de beste persoonlijke service aan klanten te bieden. En ik kan met gepaste trots zeggen dat deze visie werkelijk is geworden. Samen hebben we een bedrijf gebouwd met als basis vertrouwen en zorg. We bouwen aan relaties en gaan altijd een stap verder voor onze klanten. Nu kunnen we met hernieuwd enthousiasme en focus naar de volgende 20 jaar kijken, waarin we de beste willen zijn en de beste service binnen de industrie blijven bieden

Comments are closed.