Denemarken op televisie in ‘Pluijms Eetbare Wereld’

In de nieuwe reeks van het televisieprogramma ‘Pluijms Eetbare Wereld’ neemt kok en culinair avonturier René Pluijm de kijker mee op reis door Europa. De aflevering op vrijdag 28 november staat in het teken van Denemarken, de streek Djursland in het bijzonder, waarin Pluijm op zoek gaat naar de lokale eetcultuur en de rijkdom van de Deense natuur.


Biologische producten

Op het gebied van biologische producten loopt Denemarken al jaren voorop en de Deense keuken staat de laatste tijd flink in de belangstelling. Niet alleen vanwege de benoemingen van noma in Kopenhagen tot beste restaurant ter wereld en de Nordic Cuisine met focus op eerlijke gerechten en lokale ingrediënten, maar ook door Michelinsterren en overige internationale waarderingen voor tal van andere Deense restaurants en chefs. Niet verwonderlijk dus dat kok en tv-presentator René Pluijm, liefhebber van pure en authentieke gerechten, onlangs wederom naar het Deense eilandenrijk reisde.

 

ZIE OOK: De leukste tips voor je reis naar Denemarken

 

Eerder bezocht René Pluijm al de regio’s Noord-Jutland, Zuid-Jutland, het eiland Funen en Oost-Denemarken voor zijn programma ‘Pluijm op pad’. Voor een nieuwe reeks van ‘Pluijms Eetbare Wereld’ reisde hij naar Djursland, een streek aan de oostkust van Jutland, ook wel bekend als ‘de neus’ van Denemarken.
 

 

Cultureel erfgoed en natuurlijk voorraadkamer

René Pluijm ontmoette hier een Deense chef, proefde van lokaal bier, oude appelsoorten en typisch Deense gerechten zoals æbleflæsk en frikadeller. Op de Randers Fjord ging hij vissen en in het Kattegat zocht hij in volledige duikuitrusting naar superfood. René raakte ook gefascineerd door de Deense natuur- en cultuurhistorie tijdens zijn bezoek aan een hunebed, een ruim 700 jaar oude kasteelruïne en het Nationaal Park Mols Bjerge.


Djursland

De Deense streek Djursland ligt in het oosten van het Deense schiereiland Jutland, op zo’n 775 kilometer van Utrecht, Nederland. Djursland biedt volop fiets- en wandelmogelijkheden, verschillende stranden en een Nationaal Park: Mols Bjerge. Culturele bezienswaardigheden zijn er ook, zoals de middeleeuwse kasteelruïne van Kalø en het Glasmuseum in het pittoreske kustplaatsje Ebeltoft. Djursland heeft tevens een ‘neus’ voor plezier en biedt onder andere het pretpark Djurs Sommerland en diverse attracties waar dieren centraal staan. Aarhus, de tweede stad van Denemarken met onder meer kunstmuseum ARoS en openluchtmuseum Den Gamle By, ligt op slechts een half uurtje rijden.

Meer informatie

Pluijms Eetbare Wereld wordt uitgezonden op vrijdag 28 november 2014, na het nieuws van 16u00 bij RTL4. De dag erna is er een herhaling rond middernacht. Meer informatie: www.visitdenmark.nl/gastronomie

Comments are closed.