Toerisme Bonaire sterk in de lift

Ten opzichte van 2013 groeide het aantal toeristen uit Europa op Bonaire met 13,5%. En dat terwijl 2013 ook al een “all time high” uit Nederland en de andere Europese markten liet noteren. Groei op groei dus.

Innovatief

Volgens Roger Davids, directeur van de Europese vestiging van het Bonaire Toeristenbureau, is deze groei mede te danken aan de stabiele airlift en de intensieve en innovatieve marketing van de laatste jaren. “Het extra budget dat we in 2014 hebben kunnen besteden om het eiland te promoten, betaalt zich dubbel en dwars terug”. Een groei van 13,5% betekent dat de eilandeconomie ongeveer 4 miljoen euro extra aan inkomsten genereert. “En dat terwijl het marketingbudget daarvan slechts een fractie is” zegt Davids tevreden.
 
ZIE OOK: Duurzaam toerisme ontdekken op Bonaire
 
Het Bonaire Toeristenbureau zet zich in voor extra marketingbudget om zo de groei vast te kunnen houden. “Het eiland heeft het nodig, toerisme zorgt voor werkgelegenheid en indirect voor verbetering van de sociale voorzieningen zoals onderwijs, zorg, infrastructuur en natuurbescherming”.
 

 

Comments are closed.