Opening skiseizoen Val Thorens 22 november

Val Thorens ligt op een bevoorrechte geografische plek, op een hoogte van 2300 in een natuurlijke kom, welke gedurende het gehele seizoen garant staat voor optimale sneeuwcondities. Het is de hoogste wintersportplaats van Europa, welke bekend staat om het prachtige skigebied, de hoge kwaliteit van de skiliften, het brede scala aan sportieve activiteiten en het veelzijdige en hoogwaardige aanbod aan accommodaties en restaurants. Daarom is Val Thorens het afgelopen jaar gekozen tot beste skigebied van de wereld.

Luxe lunchen in Val Thorens

Luxe lunchen in Val Thorens

Val Thorens biedt luxe in de bergen

Naast het standaardaanbod aan accommodaties, heeft Val Thorens een nieuw spectrum op hoog niveau ontwikkeld, voor een verblijf in een moderne trendy omgeving met allerlei innovatieve diensten. Sinds 2009 is het aanbod met verschillende vijfsterren accommodaties uitgebreid : Altapura, het eerste skipaleis, hotel Fritz Roy en hotel Koh-I-Nor dat afgelopen winter zijn deuren geopend heeft. Deze winter vestigt Club Med zich met een nieuw 4 tridents clubdorp in het hoogste skiresort van Europa, en volgend jaar wordt hotel Le Pashmina, met de uitstraling van een berghut, geopend.
 
ZIE OOK: Ontdek de hoogtepunten van het nieuwe wintersportseizoen in Val Thorens
 

Het resort waar u heerlijk kunt ontspannen

Een verblijf van een aantal dagen op 2300 meter hoogte is een bron van welzijn. Lichttherapie, de open lucht, maar ook genieten van lekker eten. Drie beroemde sterrenkoks, Jean Sulpice, Eric Samson en Edouard Loubet bieden bijzondere culinaire ervaringen. Een nieuw concept dat hier ontstaan is, is ‘’bistrononomie in de sneeuw’’, een verrassende mix van de gezelligheid en ongedwongenheid van een bistro en bijzondere culinaire specialiteiten op basis van verse ingrediënten. Er zijn talrijke gelegenheden op de pistes of in het resort waar men aan tafel van een heerlijke pauze kan genieten.
 

 

Val Thorens is het hoogste skigebied van Europa (2300 meter hoogte) en het hoogtepunt van het grootste skigebied ter wereld : de 3 Vallées met meer dan 600 km aan onderling verbonden skipistes. Het gebied is ontstaan in 1971 door het werk van pioniers met een duidelijke visie. Het onderscheidt zich duidelijk van andere gebieden door een eigen identiteit en beoogt iedere ontwikkeling op basis van verbondenheid, gastvrijheid en vernieuwing.

Comments are closed.