Kunstproject: 18 kinderrechten op Hooglandse Kerkgracht

In de week van 17 – 21 november is het Kinderrechtenweek in Leiden. Tijdens deze week vieren wij het 25-jarig bestaan van het Kinderrechtenverdrag met diverse activiteiten waaraan kinderen kunnen deelnemen. Een belangrijk onderdeel van deze activiteiten is de expositie van achttien wereldbollen, die Leidse kunstenaars met zo’n 1000 leerlingen van diverse basisscholen in de afgelopen periode hebben gemaakt.

Twee van de achttien wereldbollen zijn gemaakt door de kunstklassen van het Da Vinci College. Alle wereldbollen zijn op de avond van de Lichtjesparade op 6 november onthuld en zijn vanaf 17 november te bezichtigen op de Hooglandse Kerkgracht.

bol-davinci-college

Samenwerken met kunstenaars

Een belangrijk doel van het kunstproject was het laten samenwerken van kinderen met kunstenaars. Via workshops op de deelnemende scholen konden de kunstenaars van gedachten wisselen met de kinderen over wat kinderrechten nou eigenlijk betekenen. De kunstenaars lieten zich hierbij inspireren door de kinderen, maar werkten ook concreet aan het vormgeven van de wereldbol. Om de kunstenaars en de kinderen hierbij te ondersteunen kregen alle kinderen ook een gastles van UNICEF.

 

ZIE OOK: Leukste tips voor een weekendje weg in eigen land

 

Het resultaat is een indrukwekkende expositie van achttien verschillende blauwe en witte wereldbollen, de kleuren van UNICEF. In deze wereldbollen zit LED-verlichting die ’s avonds zal branden.

 

 

Meer informatie

Alle informatie over de wereldbollen, de kunstenaars en de scholen is samengevat in een speciaal boekje, dat vanaf 17 november verkrijgbaar is in Nederland in onder andere het Kinderrechtenhuis. Meer informatie over de kinderrechtenweek is te vinden op www.kinderrechtenweek.nl

Comments are closed.