Euregionale promotiecampagne kerstmarkten

De Euregionale kerstmarkten zijn al jarenlang populaire bestemmingen voor verblijfsgasten en dagjesmensen. Zo bezoeken bijvoorbeeld ieder jaar circa 1,5 miljoen mensen de kerstmarkt in Aken, verwelkomt Kerststad Valkenburg zo’n 350.000 bezoekers en trekt Magisch Maastricht 750.000 bezoekers.

Stuk voor stuk unieke kerststeden die op korte afstand van elkaar liggen. Waar tot voor kort de markten voornamelijk vanuit de eigen regio werden gepromoot, slaan dit jaar de Euregionale VVV’s de handen in elkaar. De kerstmarkten van Aken, Hasselt, Luik, Maastricht en Valkenburg worden dit jaar in de hele Euregio onder de aandacht gebracht door de eigen VVV organisaties.

kerstmarkt-valkenburg

Euregionale kerstcampagne

De kerstcampagne informeert gasten met een drietalige kerstflyer waarop de vijf grote kerstmarkten en een aantal andere regionale kerstactiviteiten in de spotlight staan. Doordat deze kerstcampagne ondersteund wordt door alle grote toeristische kantoren in de Euregio, zijn de flyers te vinden in alle toeristische kantoren in Belgisch Limburg, provincie Luik, de Ost Kantonen, Aken, Maastricht en in Zuid-Limburg. Zo kan een bezoeker in iedere regio direct geïnformeerd worden over de kerstevenementen die over de grens plaatsvinden.

 

ZIE OOK: Bourgondisch genieten in Zuid-Limburg

 
De kerstperiode heeft een grote impact op de hotelbezettingen en toeristische economie in de wintermaanden. Dat is dan ook de reden dat de regio’s gasten naar elkaar gaan doorverwijzen. De toeristische flyer is te downloaden via de website www.hartvaneuropa.eu en daarnaast te verkrijgen in alle toeristische kantoren in de Euregio.
 

 

Comments are closed.