Drukbezochte 4de editie van Lichtjesparade

Afgelopen donderdag 6 november vond de vierde editie plaats van de Lichtjesparade. Tijdens deze koude, maar sfeervolle en drukbezochte editie liepen maar liefst 1000 kinderen en 40 vrijwilligers mee. Zij liepen in twee parades door de stad om op verschillende plekken de sfeerverlichting te ontsteken. In totaal waren er meer dan 3000 bezoekers. De Lichtjesparade markeerde de start van de Winter Wonder Weken in Leiden.

Lichtjesparade-2014-leiden-nederland

Eindspektakel

De twee parades kwamen samen op de Nieuwe Rijn, waar in samenwerking met Fields of Wonder het eindspektakel plaatsvond. Diverse verenigingen en dansers uit de regio Leiden, zoals BPlusC, Songs2Sing, Young@Heart, SansMetre, JeugdTheaterHuis Leiderdorp, Jong K&G, Marchingband, Regilio (Afrikaanse danser), Satish (Indiase danser) en het Flyboardteam traden op. Ook gaven diverse singer-songwriters en DJ Frisky Features een spetterend optreden weg in Nederland.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Nederland

 

Dit jaar stond tijdens de Lichtjesparade het 25-jarig jubileum van het Kinderrechtenverdrag centraal, waarvoor samengewerkt werd met UNICEF. Gastheer van het programma op de Nieuwe Rijn was UNICEF-ambassadeur Sipke Jan Bousema. Daarnaast was een speciaal optreden van rapper-zanger Monsif met het nieuwe UNICEF-lied ‘Heartbeat’, dat hij samen met Zangexpress heeft geschreven.
 

 

Wereldbollen

Alle deelnemende scholen in Nederland hebben met 18 kunstenaars gewerkt aan een kunstproject waarvoor ze 18 wereldbollen gemaakt hebben. De kunstprojecten zijn vanaf 17 november te zien op de Hooglandse Kerkgracht. Een groot dankwoord gaat uit naar alle sponsors en fondsen die dit evenement mede mogelijk hebben gemaakt.

Comments are closed.