Galtür geeft startschot voor award-winnende wintervakantie voor families

Op vrijdag 5 december opent Galtür, in het Tiroler Paznaun, het winterseizoen. De op 1.600 meter hoogte gelegen wintersportbestemming, biedt families een uniek wintersportconcept. Het meermaals bekroonde Silvapark zorgt met zes verschillende sectoren voor onbeperkte winterpret en een veelzijdigheid aan sportfaciliteiten voor het hele gezin. Het gerenommeerde online portal Skigebiete-Test.de koos dan ook niet voor niks het skidomein opnieuw als ‘Top voor gezinnen’.

SONY DSC

6 verschillende faciliteiten

Het Silvapark is zo ontworpen dat in alle wintersportbehoeften wordt voorzien. De zes verschillende sectoren bieden faciliteiten voor zowel skiërs, snowboarders, freeriders als langlaufers in Tirol. Ook dit jaar weer is het innovatieve concept door onafhankelijke experts beloond. Alpensicht.com gaf 5 sterren voor ‘familievriendelijkheid’ en ‘sneeuwzekerheid’ en Skigebiete-Teste.de benoemde Galtür wederom tot ’Top voor gezinnen’.

 

ZIE OOK: Bezienswaardigheden in Tirol

 

In de sectoren ‘Zwergerlwelt’ en ‘Adventure’ hebben kinderen het alleenrecht. Lekker spelen in de sneeuw of de eerste meters, met of zonder hindernissen, op de latten maken. In de derde sector, ‘Action Park’, gaan de acrobaten aan het werk. Glijden over een rails, een perfecte jump of de Buckelpiste, niks is hier te gek. ‘Heldenreich’ in sector 4 is voorbehouden aan zeer goede skiërs en snowboarders; veeleisende pistes en freeriden in de diepe sneeuw.

 

 

40 km afdelingen

Het skigebied ‘Pistenparadies’ heeft 40 km afdalingen, waarvan 6 km licht, 24 kilometer middelzwaar en 10 km zwaar. Bovendien vinden gasten hier drie skiroutes. In de laatste sector ‘High & Nordic’ vinden wintersporters alle mogelijkheden voor langlaufen, skitouren en sneeuwschoenwandelingen. Naast de diversiteit aan individuele wintersportactiviteiten biedt Galtür haar gasten ook een gevarieerd weekprogramma voor alle leeftijden. Zo kiezen volwassen voor een indrukwekkende ski-safari met een sneeuwscooter of maken kinderen een winterse speurtocht met behulp van Geocaching.

Familieskipas

Met de Silvapark familieskipas maken gezinnen gezamenlijk gebruik van de liften in het skigebied van Galtür, Oostenrijk. Met deze pas kunnen kortingen voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar, oplopen tot 30%. Meer informatie over de tarieven is te vinden op: http://www.galtuer.com/nl/actief/skigebied-galtuer/skipassen/gezinsskipassen

Comments are closed.