Brocante & antiek fair bij Kasteel Schaloen

Wie van brocante houdt, die houdt van markten. Wie van de winter en zijn feestdagen houdt, die houdt al helemaal van een brocante kerstfair. Op de kerstfair binnen in de gewelven van het kasteel en buiten het kasteel is het vooral sfeer proeven. U kunt er struinen langs de kraampjes en uw kerstinkopen doen.

kasteel-schaloen-nederland

Mooiste assortiment

Exclusieve standhouders presenteren en verkopen hun mooiste assortiment van top antiek tot de kleinste snuisterijen in Nederland. Een groot aantal mooie en betaalbare cadeaus voor de komende feestdagen, variërend van porselein, aardewerk, kristal, oud linnengoed, antieke sieraden, meubels, Franse brocante of oude kerstversiering. Brocante zijn spullen uit vroegere tijden die in trek zijn, maar niet vallen onder de noemer antiek. De Brocante spullen hebben een doorleefd karakter het heeft een geschiedenis zoals Kasteel Schaloen. Brocante staat voor een warme landelijke stijl die charmant oud oogt. Het is dus duidelijk geen rommelmarkt. Iedere liefhebber kan heerlijk speuren en rondstruinen, zoeken en vinden. In een mooie kerstsfeer met brandende fakkels vuurkorven, verschillende kerstbomen en lekker veel lichtjes en vergeet vooral de broodjes warme ham, warme chocolade en glühwein niet. Verder zal er een bijpassend randprogramma worden georganiseerd.

 

ZIE OOK: Tips voor een leuk weekend in Nederland

 
Ook aan de inwendige mens is gedacht! De catering van de Brasserie is beschikbaar voor een drankje en een hapje op ons terras met het mooie uitzicht op het kasteel, tuin en binnenplaats en verzekerd van altijd vrolijke en gastvrije bediening. Het is op Kasteel Schaloen bij ‘Brasserie Schaloen’ aangenaam en relaxed vertoeven. De herfstgerechten a la carte zijn o.a. zuurkool en stoofvlees, wild, gegrilde zalm, met Brand Dubbel Bock, Brand bieren of heerlijke bijpassende wijnen.
 

 

Kasteel Schaloen

Kasteel Schaloen is een romantisch door een slotgracht omgeven kasteel met diverse bijgebouwen. Het ligt midden in de Zuid Limburgse bossen, als een oase van rust. Onze brasserie is het poortgebouw een van de bijgebouwen van het kasteel. Het kasteel word reeds in 1375 genoemd. Twee boogbruggen leiden naar het van torens voorziene kasteel. In 1656 werd het kasteel deels verwoest tijdens de Spaans-Nederlandse oorlog en herbouwd door de heer Hoen van Cartiels. In 1894 vond een restauratie in neogotische stijl plaats.

markt-kasteel-schaloen-nederland

Meer informatie

Brocante& antiek fair bij Brasserie Schaloen. Gratis entree. Zaterdag 29 en zondag 30 november van 10.00 tot 18.00 uur in Kasteel Schaloen, Oud Valkenburg 5, 6305 AA Schin op Geul. Georganiseerd door Brasserie Schaloen www.brasserieschaloen.nl

Comments are closed.