Goede resultaten 3de kwartaal 2014 voor Icelandair

De capaciteit in het routenetwerk nam toe met 19% ten opzichte van het voorgaande jaar en het passagiersaantal groeide met 18%. Ongeveer 970.000 passagiers hebben dit kwartaal met de luchtvaartmaatschappij gevlogen. Het passagiersaantal groeide in alle markten met de grootste groei in Noord-Amerika van maar liefst 25%. De bezettingsgraad was 84,2%, wat 0,7% hoger is dan vorig jaar. De derde kwartaalwinst liep op tot 68,5 miljoen euro, dat is 16,4 miljoen euro meer dan vorig jaar.

De Boeing 737 van Icelandair

Record bezettingsgraad

“Het derde kwartaal was erg succesvol voor Icelandair en de resultaten waren zeer goed met een recordhoge bezettingsgraad. Het vooruitzicht voor Icelandair is erg gunstig met dank aan de sterke financiële situatie. Begin september hebben we onze dienstregeling voor 2015 aangekondigd met ongeveer 12% groei ten opzichte van de dienstregeling van 2014 en met het meest aantal vluchten in de geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij“ zegt Einar Páll Tómasson, General Manager Icelandair Continental Europe.
 

ZIE OOK: Plan je reis naar IJsland

 

De toename van de internationale vluchten, in combinatie met de aanzienlijke groei van het aantal toeristen naar IJsland had een positief effect op alle activiteiten van de Icelandair Group” aldus Björgólfur Jóhannsson, CEO en President van de Icelandair Group.

 

 

Ontwikkelingen Icelandair in 2015

Er zijn twee nieuwe bestemmingen aangekondigd en de frequentie van de vluchten naar verschillende bestemmingen in Noord-Amerika en Europa wordt verhoogd. De nieuwe bestemmingen zijn Portland, Oregon, aan de westkust van de Verenigde Staten en Birmingham in het Verenigd Koninkrijk. Het aantal passagiers in 2015 wordt geschat op 2,9 miljoen, vergeleken met 2,6 miljoen dit jaar. In totaal zullen er in de zomer van 2015 23 Boeing 757 toestellen gebruikt worden, twee meer dan afgelopen zomer.

Comments are closed.