Estida realiseert nieuw concept in oudste pand in Alkmaar

Op donderdag 9 oktober jl. opende 1480 Food zijn deuren aan De Mient 10, 14 en 16 in Alkmaar. 1480 Food is een uniek concept; in drie naast elkaar gelegen locaties in één pand bevinden zich een wijnbar, een restaurant en een (food)store.

1480-food-alkmaar-buitenkant

Speciale samenwerking

1480 Food is gerealiseerd door Interieurontwerpbureau ESTIDA in samenwerking met pandeigenaar Segesta en exploitant Yassine Hanyn. Voor Segesta ontwikkelde ESTIDA al eerder Fabbrica in Heerhugowaard en Yassine Hanyn is een ervaren horecaondernemer die verantwoordelijk is voor Silhouet & La Locanda en OS Steakhouse in Heiloo.

1480-food-alkmaar

De naam 1480 Food verwijst naar het geschatte bouwjaar van het pand. Wat de ontwikkeling van het project bijzonder maakt, is dat eigenaar Segesta éérst designbureau ESTIDA heeft aangetrokken om de inrichting van het pand te bepalen; pas in een later stadium is er een passende ondernemer bij gezocht. Het oorspronkelijke bestemmingsplan was dan ook 100% horeca maar met uitbater Hanyn erbij is er gekozen voor het uiteindelijke concept dat naast het restaurant en de bar ook een food store biedt. 1480 Food trekt daarmee de gehele dag door bezoekers en nog meer beleving.
 

ZIE OOK: Plan je bezoek aan de Zaanse Schans

 
Het ontwerpen van een passend interieur was vanwege de leeftijd van het pand een afwijkende opdracht. Om het pand overeind te houden en de bovenliggende appartementen te dragen, is er een nieuwe staalconstructie aangebracht. Het nieuwe interieur is waterpas tegen de oude en schuine 3 meter hoge wanden gemonteerd. Doordat de originele, gemetselde wanden en steunbalken ook na de verbouwing in het zicht zijn gebleven, is de authentieke sfeer in het nieuwe 1480 Food behouden, wat door veel bewoners van de stad Alkmaar erg op prijs wordt gesteld.

 

 
1480-food-alkmaar-bar

Franse inspiratiebron

Als inspiratiebron hebben art director Michel Ruijgrok en zijn designteam de Franse Brasserie als thema genomen en dit vervolgens gemoderniseerd. ‘We hebben oude beelden van het historische pand terug laten komen’ licht Ruijgrok toe, ‘zoals de foto van de oude gevel die nu binnen hangt. Ook hebben we de drie verschillende panden optisch met elkaar verbonden door steeds dezelfde lampen te gebruiken’. De inrichting van 1480 Food is daarmee een mix van authenticiteit, originaliteit en gastvrijheid geworden. ESTIDA is een onafhankelijk bureau dat bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor horeca en bedrijfsleven ontwikkelt, realiseert en produceert. Meer informatie over ESTIDA en zijn projecten vindt u op www.estida.nl.

Comments are closed.