Value Retail toont leiderschap in shopping toerisme

De Chic Outlet Shopping® Villages van Value Retail worden wereldwijd erkend als de best presterende winkelcentra in termen van omzet per vierkante meter. Met 10 Chic Outlet Shopping® Villages in Europa en China, heeft Value Retail een business model ontwikkeld dat voorop loopt in shopping toerisme.

chic-outlet-shopping

Meer dan 31 miljoen bezoekers

De Chic Outlet Shopping® Villages van Value Retail trokken in 2013 meer dan 31 miljoen bezoekers aan. Evenals in voorgaande jaren, is er in 2014 sprake van een goed resultaat met een groei van meer dan 10% van de bruto verkoopcijfers. De grootste groep toeristen is afkomstig uit het Verre Oosten en het Midden-Oosten, waaronder Maleisië, Hong Kong en Taiwan, maar ook Koeweit en Oman. Zo is Bicester Village, dat net een uur buiten Londen ligt, voor de Chinese consument één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Engeland. Gedurende de periode van januari tot augustus 2014 zorgde China voor 44% van alle belastingvrije verkopen bij de Villages, een stijging van 24% vergeleken met dezelfde periode van het jaar ervoor*.
 

ZIE OOK: Kies je volgende bestemming in Europa

 
Vandaag kondigt La Vallée Village aan dat zij een samenwerking hebben opgezet met Disneyland® Parijs. Deze samenwerking houdt in dat de MICE gerelateerde organisatoren op maat gemaakte programma’s voor groepen op het gebied van vergaderingen, congressen, incentive programma’s en evenementen kunnen boeken. Uiteraard inclusief het luxe shoppen bij La Vallée Village, in combinatie met unieke ervaringen in het Disneyland® Parijs resort. De uitgebreide samenwerking is het resultaat van een succesvolle 15-jarige relatie tussen Disneyland® Parijs en La Vallée Village, dat is gelegen naast het park – Europa’s belangrijkste toeristische bestemming, die in 2013 nog 14,9 miljoen bezoekers verwelkomde.
 

 

Uitbreidingsplannen

Met een steeds groeiende populariteit bij binnenlandse shoppers en buitenlandse toeristen, heeft Value Retail ambitieuze uitbreidingsplannen voor 2015 op het programma staan, waarbij China, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië strategisch belangrijke markten zijn. In China is onlangs het Suzhou Village geopend en in 2015 opent Value Retail een tweede Village – Shanghai Village, gelegen naast het Shanghai Disney Resort. Ook in de Villages in Europa staan de ontwikkelingen niet stil, zo is La Roca Village, net buiten Barcelona, onlangs uitgebreid met meer dan 40 nieuwe merken, een nieuwe VIP-lounge en een multireligieuze gebedsruimte.

De opkomst van shopping toerisme

Uit het recente Global report on Shopping Tourism uitgegeven door ‘United Nations World Tourism Organisation (UNWTO**)’ blijkt dat winkelen tijdens vakanties niet langer een incidentele activiteit is. Het is nu zelfs één van de belangrijkste motieven om op reis te gaan en één van de belangrijkste motieven om te kiezen voor een specifieke vakantiebestemming. Volgens de voorspellingen zal het toerisme tot 2030 jaarlijks met 3,3% toenemen. Voor de publieke en private sectoren die toeristen naar hun regio willen trekken, zal winkelen een steeds belangrijkere rol gaan spelen.


UNWTO REPORT: “een all-inclusive luxe ervaring”

Het rapport van UNWTO geeft ook aan dat Value Retail de eerste was op het gebied van shopping toerisme en daarmee een opvallende, baanbrekende toeristische ervaring biedt. Dit heeft gezorgd voor het succes van Value Retail en het groeiende aantal bezoekers. Volgens het rapport zijn de Villages van Value Retail locaties met een all-inclusive luxe ervaring, die toeristen aantrekken die houden van een relaxte lifestyle bestemming. De Villages richten zich op de modebuste consument die graag geïnspireerd wordt door beroemdheden. De Villages trekken toeristen aan die naast shoppen ook cultureel geïnteresseerd zijn**.

*Bron voor belastingvrije data: ‘Global Blue’, ‘Premier Tax Free’, ‘Fexco’ en ‘Tax Free Worldwide’
** UNWTO ‘Global Report on Shopping Tourism’, lente 2014, Pagina 36

Comments are closed.