Wintersport tip: met het hele gezin in Stubai

Met het hele gezin op wintersport kan het beste in Stubai. De vallei heeft vele prijzen gewonnen voor het meest familievriendelijke skigebied in de Alpen en de gratis skipas en skihuur voor kinderen tot 10 jaar maken Stubai al generaties lang een interessante wintersportbestemming voor families. De pluizige mascottes van de BIG Familiy Stubai, B.BIG, BIG Ron &co, staan ook dit winterseizoen weer klaar om de jonge bezoekers te verwelkomen.


Nieuwe ijsgrot

Ook voor de sneeuw valt, is er van alles te zien en te doen op de Stubaier gletsjer, de grootste gletsjer in Oostenrijk en het ‘koninkrijk van de sneeuw’. B.BIG en MINI B. nodigen bezoekers met veel trots uit voor een bezoek aan de nieuwe ijsgrot. Deze 150 meter lange grot met blauw getinte ijsmuren, geheimzinnige gangen en prachtige lagen van ijs is afgelopen zomer geopend en geeft bezoekers een fascinerend inzicht in de wereld van sneeuw en ijs. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, verruilt BIG Ron zijn zomerverblijf voor het skigebied Schlick 2000 in Oostenrijk. Daar ligt Kinderland, waar kinderen vanaf 3 maanden spelen in de lounge en de grotere kinderen in de buitenlucht genieten van een draaimolen en slalom paaltjes.

 

ZIE OOK: Plan je reis naar Oostenrijk

 

Er wacht een hoop avontuur voor de kinderen in het BIG Family Kids en Tieners Ski Kamp. B.BIG en MINI B. zorgen er hier voor dat alles klaarstaat voor de skicursussen. In het Miniland zorgt MINI B. voor de allerkleinsten. Zij maken voor het eerst kennis met wintersport: hier spelen ze in de sneeuw en glijden en draaien in de sneeuwcarrousel, tot ze oud genoeg zijn om ski’s onder te binden. Ondertussen bouwt B.BIG aan de 1.000 meter lange BIG Family Funslope. Hij is ook verantwoordelijk voor de BIG Family Boardercross, bedoeld voor de iets grotere kinderen. Deze piste is met heuveltjes, slalompaaltjes en pionnen perfect geschikt om bochten te oefenen. Tijdens de lunchpauze wacht de kinderen een maaltijd in het speciale BIG Family kinds restaurant.


 

 

Kleine vakantiegangers

De mascottes kunnen nauwelijks wachten om te ravotten in de sneeuw met de kids en daarom maken ze de vallei nog kindvriendelijker. Dankzij een extra ingang naar de skiliften in sommige regio’s, zijn de kinderen al snel terug in Kinderland. Indien gewenst, worden de kinderen rechtstreeks opgehaald uit het hotel.

Comments are closed.