Tips voor een bezoek aan Kreta in de herfst

Een bezoek aan Kreta in het najaar kan veranderen in een bijzondere ervaring! De zee blijft het belangrijkste element, maar toch zul je de bergen en de vruchtbare vlaktes op het eiland even fascinerend vinden. De herfst is de ideale tijd van het jaar om de wonderlijke natuur op Kreta te verkennen. Wandel op de berg Psiloreitis, steek adembenemende ravijnen over en bezoek de grotten van het eiland.

Griekenland, a world of destinations

Griekenland, a world of destinations

Geniet van het binnenland

De herfst nodigt ons uit om het strand te verlaten en richting het binnenland van het eiland te trekken. Je kunt pittoreske traditionele dorpjes bezoeken, door prachtige wijngaarden en olijfgaarden wandelen en voel de magie van de natuur waar je de indrukwekkende historische monumenten van Kreta kunt bekijken. 
In oktober kun je van alles op Kreta doen:

  • Ervaar de herfst op het prachtige Kreta, verken Rethymno, pak je helm en fiets en ga mountainbiken – kies een van de 22 mountainbikeroutes en vertrek!
  • Breng een bezoek aan het Archeologisch Museum van Heraklion (een onlangs gerenoveerd museum) waar je relikwieën uit de Minoïsche beschaving kunt bewonderen.
  • Maak een romantische wandeling langs de Venetiaanse haven van Chania en laat je verleiden door zijn historische en architectonische charme.
  • Krijg een idee over het online project van Google’s Grow Greek Tourism dat op Kreta is begonnen.
  • Kijk naar de nieuwe video van Visit Greece: “Moments in Crete”

 

ZIE OOK: Bezienswaardigheden in Griekenland
 
Op Kreta is het najaar een waardige rivaal van de zomer. Kies deze tijd van het jaar voor je vakantie op Kreta en je zult er geen spijt van krijgen!
 

 

Moments in Crete

Bekijk de inspirerende video over Kreta voor het ultieme vakantiegevoel en lees meer over de bezienswaardigheden in Griekenland.

Comments are closed.