Vieze (bad)kamer irritatie nummer 1 bij Nederlandse hotelbezoeker

Deze herfstvakantie ook in een hotel overnacht? Hopelijk was de (bad)kamer daar in ieder geval schoon. Dat blijkt namelijk voor hotelbezoekers de allergrootste irritatie. Dat blijkt uit onderzoek van Logis Hotels. Maar liefst 45 procent van de Nederlandse hotelbezoekers ergert zich aan viezigheid. Denk aan vieze vloeren en vlekken in het tapijt. Of aan niet schoongemaakt sanitair en beschimmelde douchegordijnen. Nare luchtjes als de geur van het riool vallen hier ook onder. Het zorgen voor schone kamers is dan ook niet voor niets een van de belangrijkste speerpunten in elk Logis-hotel.

logis-hotel-onderzoek

Blij door schone badkamer

Opvallend is echter dat viezigheid voor mensen uit de grote steden een minder groot issue is. Veertig procent noemt dit als grootste irritatiebron. Van de oosterlingen ergert een groter deel zich hieraan: bijna de helft. Logischerwijs worden hotelbezoekers het meest blij van een schone, nette (bad)kamer Veertig procent vindt dit.
 

ZIE OOK: Toeristische tips Nederland<

 
Zeventien procent vindt slechte bedden een afknapper. Niet zo verwonderlijk dus dat 33 procent het meest blij wordt van een goed bed. Met een lekker ontbijt doet de hotelier zijn gasten ook een plezier: 23 procent geeft aan hier blij van te worden. Noorderlingen (32 procent) hechten daar nog meer waarde aan dan de zuidelijke Nederlanders (twintig procent).
 

 

Geluidsoverlast

Daarnaast blijkt geluidsoverlast een grote bron van irritatie (29 procent noemt dit). Wie voor zijn hotelovernachting juist de rust wil opzoeken, kan terecht in een Logis-hotel met een ‘calm stay’-programma. Daar ben je gegarandeerd van een relaxte omgeving met alleen het geluid van fluitende vogels en de wind door de bomen. Dankzij extra isolatie zijn medehotelgasten niet te horen. En ook dineren doe je in een dergelijk hotel op gepaste afstand van anderen.

Ik kijk niet echt op van de resultaten van dit onderzoek. Een schone hotelkamer is een basisbehoefte en bij Logis vinden we dat dan ook vanzelfsprekend. Gasten zijn eigenlijk heel eenvoudig blij te maken. Waar wij voor gaan, zijn de extra’s: een bijzonder ontbijt in onze restaurants met seizoensproducten bijvoorbeeld. En een persoonlijke ontvangst door de hoteleigenaar zelf. Zo zorgen wij ervoor dat onze gasten er echt even helemaal tussenuit zijn.

Zegt Wim Wildeboer, voorzitter Logis Hotels Nederland.

Bijna 500 criteria

Dat kwaliteit juist hierom voor Logis topprioriteit is, blijkt uit de bijna vijfhonderd criteria waaraan elk Logis-hotel moet voldoen. Netheid valt daar natuurlijk ook onder. ‘Mystery-guests’ controleren regelmatig of de hotels daadwerkelijk aan de eisen tegemoetkomen, zodat echt elke gast geniet van een overnachting zonder irritaties.

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Team Vier in opdracht van Logis Hotels Nederland. 612 Nederlanders die het afgelopen jaar een of meer hotelovernachtingen hadden geboekt, werden ondervraagd. Meer informatie over de achttien Logis-hotels in Nederland is hier te vinden.

Comments are closed.