Zuiderzeemuseum trekt al meer dan 250.000 bezoekers

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft vandaag de 250.000ste bezoeker van het jaar feestelijk onthaald. Linda Mol was met haar gezin de gelukkige ontvanger van een grote bos bloemen en een mand vol Zuiderzeecadeaus. Op de foto wordt de familie Mol gefeliciteerd door directeur Stephan Warnik. Het is sinds 2002 niet voorgekomen dat het museum zoveel bezoekers trok in de eerste tien maanden.

Linda, Martijn, Daniël en Stephan Mol ontvangen bloemen en een cadeaupakket

Linda, Martijn, Daniël en Stephan Mol ontvangen bloemen en een cadeaupakket

Flinke stijging

Directeur Stephan Warnik is erg blij met het hoge aantal: “De musea zitten al een paar jaar in de lift en mogen zich verheugen in een toenemende belangstelling. Vanuit de hele wereld komen toeristen naar Nederland. Ook wij zien voor het tweede opeenvolgende jaar een flinke stijging in de aantallen. Dit is een prachtig compliment voor iedereen die zich inzet voor het museum. Ik dank alle bezoekers voor hun komst en we hopen hen uiteraard weer te mogen begroeten in de toekomst.”

 

ZIE OOK: Toeristische tips Nederland</strong>

 

Het buitenmuseum sluit dit weekend het seizoen af met een door duizend stormlantaarns verlichte Avond in het buitenmuseum. Het opent daarna nog twee keer de deuren. De eerste keer voor het Nationale Pietendorp en daarna tijdens de kerstvakantie met een speciale wintertentoonstelling. Het binnenmuseum is het hele jaar nog open en biedt de tentoonstellingen Nederland in 7 Overstromingen, Tijdloos Tichelaar en Reis rondom de Zuiderzee. Ook organiseert het museum vanaf 2 november iedere zondag weer miniconcerten en knutselactiviteiten.

De familie Mol in het Zuiderzeemuseum

De familie Mol in het Zuiderzeemuseum

 

 

Het Zuiderzeegebied

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2013 riepen bezoekers van beoordelingssite Zoover het Zuiderzeemuseum uit tot het beste museum van Nederland. www.zuiderzeemuseum.nl

Comments are closed.