The Art of the Brick is goed voor 140.000 bezoekers

Amsterdam EXPO sloot vanavond definitief de tentoonstelling The Art of the Brick. In vijf maanden tijd lieten 140.000 bezoekers zich inspireren door de bouwwerken van LEGO®-kunstenaar Nathan Sawaya.

Alle generaties

De LEGO-tentoonstelling trok een publiek van alle generaties naar de internationale expositieruimte aan de Amsterdamse Zuidas. Veel ouders en grootouders met hun (klein-)kinderen vulden hun dagje uit met een bezoek aan Amsterdam EXPO, maar ook kunstliefhebbers waren onder de indruk van de bijzondere LEGO-bouwwerken van ‘de Warhol van zijn generatie’. Uit onderzoek bleek dat bezoekers gemiddeld 23 foto’s namen, wat overeenkomt met 3.220.000 foto’s op basis van 140.000 bezoekers.

Yellow Man

Yellow Man

 

ZIE OOK: Plan je bezoek aan Amsterdam

 

Na het bewonderen van de kunstwerken konden jong en oud zich uren lang vermaken met LEGO in de Play Zone. Naar schatting werden er in vijf maanden tijd zo’n 80.000 LEGO-bouwwerken gemaakt door het publiek. Regelmatig moesten na sluitingstijd bezoekers verzocht worden de Play Zone te verlaten. Dat kunstenaar Nathan Sawaya hen inspireerde, bleek uit het feit dat ook zij de meest bijzondere LEGO-objecten bouwden.

 

 

7 kg Lego verdwenen

De voorraad LEGO werd gedurende de expositie steeds kleiner. Er is zo’n 7 kilo LEGO uit de Play Zone verdwenen. Regelmatig ontving Amsterdam EXPO per post LEGO-blokjes retour die per ongeluk in broekzakken van jonge bezoekers waren beland. Zo schreef Tim (6) die een handvol LEGO-blokjes terug stuurde:

Toen ik aan het bouwen was, had ik een paar blokjes in mijn zak gestopt die ik later wilde gebruiken, maar toen ben ik ze vergeten en thuis vond ik ze weer in mijn zak. Dat was niet mijn bedoeling.

Op 27 november opent Amsterdam EXPO haar deuren opnieuw voor de tentoonstelling Giants of the Ice Age, een reis door prehistorische tijden, waarbij het publiek de wereld van de Neanderthalers ontdekt en oog in oog staat met de imposante mammoet en de sabeltandtijger. Tickets zijn reeds in de voorverkoop verkrijgbaar via www.amsterdamexpo.nl.

Comments are closed.