Ierland als filmset, drie nieuwe releases

Binnenkort zijn er in Nederland drie nieuwe film- en tv producties te zien die in Ierland zijn opgenomen. Het landschap van Ierland komt uitvoerig aan bod in het vijfde seizoen van Game of Thrones, maar ook in de releases van de films Dracula Untold en Miss Julie.

Game of Thrones

Game of Thrones

Divers landschap

Het is niet verwonderlijk dat er in Ierland veel films worden opgenomen. De diversiteit in landschappen en de mystiek van de plaatsen, maken de bestemming tot de ideale filmset voor veel filmregisseurs. Diverse wereldberoemde films, waaronder The Field en Braveheart, werden in Ierland opgenomen. Een reis door Ierland, langs de filmsets van bekende films, is een originele manier om het land te bezoeken en levert bezoekers zeker onvergetelijke reiservaringen op.
 

 

Game of Thrones

De afleveringen van het vijfde seizoen van Game of Thrones zullen in 2015 op de Nederlandse televisie te zien zijn. Consumenten die de imponerende decors van de Game of Thrones met eigen ogen willen zien, kunnen naar Noord-Ierland reizen en een reisroute langs de Giant’s Causeway en de Titanic Studios in Belfast volgen. Castle Ward in het Graafschap Antrim werd gebruikt als de burcht van de Starks in Winterfell en de toegang tot de stad Vaes Dothrak werd gefilmd bij Sandy Brae in de Mourne Mountains.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Ierland

 

Sinds begin oktober draait de film Dracula Untold in de Nederlandse bioscopen. In deze nieuwe versie van Bram Stoker’s bekende verhaal zorgen de ontmoetingen en de epische strijd met monsters voor ongekende emoties. De film werd opgenomen op locaties van de National Trust in Ierland, waaronder Mount Stewart en Devis & Black Mountain, ten noorden van Belfast.

Miss Julie

Miss Julie

Miss Julie

De Noorse actrice en regisseuse Liv Ullmann trok voor haar nieuwe film Miss Julie naar het merengebied in het graafschap Fermanagh naar Castle Coole. De acteurs, o.a. Colin Farrell en Jessica Chastain, verbleven tijdens de opnames in het Lough Erne Golf Resort. Wie de sfeer van film wil proeven, reist de acteurs achterna, door het merenlandschap rond de stad Enniskillen. Miss Julie is vanaf januari 2015 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Comments are closed.