Plantmoment CathayTulp – Keukenhof

Donderdag 16 oktober heeft Zijne Excellentie de heer Chen Xu, ambassadeur van de Volksrepubliek China, de eerste Cathay tulpen in Keukenhof geplant. Hij deed dit in aanwezigheid van twintig vertegenwoordigers van de Chinese reisindustrie.

keukenhof

De eerste Cathay tulp

Donderdag 16 oktober heeft Zijne Excellentie de heer Chen Xu, ambassadeur van de Volksrepubliek China, de eerste Cathay tulpen in Keukenhof geplant. Hij deed dit in aanwezigheid van twintig vertegenwoordigers van de Chinese reisindustrie.
 

ZIE OOK: De leukste tips voor de herfstvakantie in Nederland

 

Peng Liyuan, echtgenote van de Chinese president Xi Jingping, doopte in maart 2014 in Keukenhof een nieuwe tulp in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. De doop van de nieuwe Cathay tulp heeft enorme media belangstelling getrokken zowel in China als in Nederland.
 

 

Paarse parkiettulp

Vanaf het voorjaar 2015 bloeit deze paarse parkiettulp in Keukenhof, waar 50.000 Chinese bezoekers en bezoekers uit 100 andere landen tulp Cathay kunnen bewonderen. De tulp is gewonnen door de Fa. Apeldoorn uit Egmond.

Met het planten van deze bollen wordt een accent gegeven aan de najaarsbeplanting op Keukenhof. De komende maanden gaan er in het park ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in.

Comments are closed.