Grootste pompoenevenement van Nederland van start

Zaterdag 18 oktober is in het Brabantse Asten het grootste Pompoenevenement van Nederland van start gegaan. Tot en met zondag 26 oktober aanstaande zijn er meer dan 23.000 pompoenen te zien tijdens de Pompoendagen bij Museum Klok & Peel.

Klok & Peel Museum Asten

De Gouden Eeuw

Het thema van het evenement is dit jaar “De Gouden Eeuw”. Om dit thema uit te beelden zijn o.a. enkele zeilschepen gebouwd.

 

ZIE OOK: De populairste musea in Nederland

 

Bij de eerste bezoekers viel vooral de pompoensoep goed in de smaak. Hiervan heeft het museum maar liefst 550 liter gemaakt. Soep is niet het enigste eetbare met Pompoen er in wat bezoekers kunnen proeven. Zo is er ook cake, chutney, brood en koekjes met pompoenpitten er in!

 

 

Halloween tunnels

Bij kinderen vielen vooral verduisterde Halloween tunnels met verlichte uitgesneden pompoenen en het pompoen snijden erg in de smaak.

Comments are closed.