Stormachtige Avond in het buitenmuseum

Op 25 oktober sluit het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het buitenseizoen traditioneel af met de Avond in het buitenmuseum. Alle bewoners en bezoekers van het dorpje komen in een ‘storm’ terecht. De straten worden door meer dan duizend stormlantaarns verlicht, de stormbal is gehesen en dames in stormjurken verspreiden een speciaal voor het museum vervaardigd parfum met de toepasselijke naam Storm. De avond duurt van 18.00 tot 21.00 uur en wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow.


Voor jong en oud

Bij het Vriendentrefpunt worden gratis lampionnen uitgedeeld aan kinderen en in het knutselatelier mogen zij lekker knutselen met klompjes en verf. Er zijn verschillende muziekoptredens met Menno Bruin en de Sjappetouwtjes. Bezoekers kunnen meevaren op de schuit voor een sfeervol tochtje over de grachten. Ook keert bij de oude ambachten het thema ‘storm’ terug. De mandenmaker is bezig met het vlechten van een stormbal en in het postkantoor ziet de bezoeker hoe je een noodbericht via Morsesignalen overbrengt. Daarnaast kun je meehelpen bij het bouwen van een sterke dijk of ervaren hoe het is om te moeten evacueren.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Nederland

 
Dit laatste weekend van oktober komen bezoekers voor het laatst in aanraking met het thema van 2014 Ruik de Tijd. Ruik de geuren van vroeger en nu, zoals een brandend petroleumstel en vers gepelde garnalen, en ontdek het Geurstation van Atelier Ted Noten in de Marker haven. Hier is het nieuwe parfum Storm, van de hand van geurexpert Tanja Deurloo van Annindriya Perfume Lounge, ontstaan. Deurloo haalde inspiratie uit de gedachten van bezoekers. Zij kregen het afgelopen seizoen de vraag aan welke geur zij dachten bij het woord storm. Het parfum wordt niet alleen opgespoten, maar ook in beperkte oplage uitgedeeld door dames in interactieve stormjurken. De jurken zijn gecreëerd door studenten Mode van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design.
 

 

Prijzen en openingstijden

De Avond in het buitenmuseum is van 18.00 tot 21.00 uur. De toegangsprijs is vijf euro per persoon. Kinderen tot en met drie jaar, bezitters van een Museumkaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben vrij toegang. Het buitenmuseum is te betreden via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg. Parkeren kan op het Enkhuizerzand (volg borden Sprookjesland) of bij het NS-station Enkhuizen. De museumveerboten varen niet. Inwoners van Enkhuizen wordt aangeraden om te voet of met de fiets te komen.

Comments are closed.