Voelen aan plastinaten tijdens tijdens World Sight Day

Donderdag 9 oktober is het World Sight Day, een dag waarop tal van organisaties zich verenigen om de aandacht te vestigen op blindheid en het -indien mogelijk- voorkomen daarvan. Anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project organiseert deze donderdag een Blind Day. Mensen met een visuele beperking krijgen dan -bij hoge uitzondering- de kans om enkele geplastineerde lichamen, organen en gewrichten te zien, door te voelen.

Gelijke kansen

In deze videoboodschap legt Dr. Angelina Whalley, creatief en conceptueel ontwerper van de BODY WORLDS exposities, uit waarom deze Blind Day wordt georganiseerd bij The Happiness Project. Whalley en haar echtgenoot Gunther von Hagens willen met BODY WORLDS iedereen de kans geven om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam. Eerder was dit voor personen met een visuele handicap niet mogelijk, omdat de plastinaten normaliter niet mogen worden aangeraakt.

body-worlds-amsterdam

Blind Day tickets

Studenten Geneeskunde staan donderdag aanstaande klaar in Amsterdam om de aanwezige blinden en slechtzienden rond te leiden. De ‘voelrondleiding’ om 14:00 uur is reeds volgeboekt door Doofblinden in Beweging (DbiB), er zijn nog wel enkele plaatsen beschikbaar voor de extra rondleiding om 16:00 uur. 
Deelnemers dienen zelf voor begeleiding te zorgen. Een Blind Day Duo-ticket inclusief voelrondleiding kost €20 en is geldig voor één visueel beperkt persoon en één begeleider. Aanmelden voor de rondleiding op donderdag 9 oktober om 16:00 uur kan via www.bodyworlds.nl/aanmelden-voor-de-blind-day.

 

ZIE OOK: Plan je bezoek aan Amsterdam

 
World Sight Day is een jaarlijks terugkerende dag, georganiseerd door VISION 2020. Tijdens deze dag worden wereldwijd diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te geven aan vermijdbare blind- en slechtziendheid.
 

 

Vision 2020

Vision 2020: The Right to Sight heeft zich tot doel gesteld vermijdbare blindheid en slechtziendheid uit te bannen voor het jaar 2020, omdat iedereen op aarde recht heeft op een goed gezichtsvermogen. VISION 2020 is een wereldwijd initiatief van onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Comments are closed.