Unieke prestatie Bonairiaanse windsurfers

De Bonairiaanse windsurfers hebben afgelopen weekend in het Duitse Sylt een unieke prestatie geleverd. Alle vijf hebben ze een plek weten te bemachtigen in de top 10 van de PWA wereldranglijst. Kiri Thode was tot het einde in de race om zijn vorig jaar veroverde wereldtitel te prolongeren. Op de laatste wedstrijddag werd hij op het scorebord nog net ingehaald door Jose Estredo en Steven van Broeckhoven, waardoor hij op een 3de plaats in het eindklassement eindigde.
bonaire-surfen-kampioenen

Vijf Bonairianen in de top tien

Naast Thode, wisten ook Amado Vrieswijk (4de), Björn Saragoza (7de), Everon “Tonky” Frans (8ste) en Elton “Taty” Frans (9de) in de top tien te eindigen. Een unieke prestatie voor een kleiner eiland als Bonaire. Met de talenten Amado Vrieswijk en Björn Saragoza bewijst Bonaire dat het ook verzekerd is van een gouden toekomst.
 
ZIE OOK: Bonaire krijgt prijs voor duurzaam toerisme
 

Het succesverhaal van Bonaire is ruim een decennium geleden ontkiemd aan Lac Sorobon. Een baai van ruim zes voetbalvelden groot, kniediep water en vrijwel altijd aanlandige wind. De Bonairiaanse jongeren werden daar opgevangen en enthousiast gemaakt voor het freestyle windsurfen. Na enkele jaren meldden de eerste talenten zich in het PWA-circuit met de successen tot gevolg.
 

 
Toeristen op Bonaire kunnen op Lac Sorobon windsurfles krijgen van deze kampioenen of zich vanaf hun strandbedje vergapen aan hun skills en trics. Het windsurfen heeft dit gedeelte van Bonaire op een duurzame manier toeristisch ontwikkeld. Topsport, werkgelegenheid en duurzame ontwikkeling van de eilandeconomie gaan zo hand in hand.

Comments are closed.