Herfstvakantie op de camping in trek

De herfstvakantie staat voor de deur. De vraag naar dichtbij huis-vakanties is groter dan ooit als herfstbreak. Van 11 tot 19 oktober is het herfstvakantie in het noorden van Nederland. De week erna zijn het midden en het zuiden aan de beurt.

De eerste vakantie van het nieuwe schooljaar is een populaire periode om er nog even op uit te trekken. Volgens John Gerards, Senior Marketing Manager van Vacansoleil, is kamperen een geliefde bezigheid tijdens deze herfstbreak.

Camping Frankrijk

Camping Frankrijk

De populairste bestemmingen

Frankrijk en Italië blijven onverminderd populair, maar het zonnige zuiden heeft volop concurrentie van Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. De dichtbij huis-bestemmingen doen het uitstekend. Gerards: “Voordelige prijzen, korte reisafstanden, mooie omgevingen en de romantiek van de herfst. Dat zijn belangrijke beweegredenen voor de consument.

 

ZIE OOK: Tips voor de herfstvakantie in eigen land

 
Maar vergeet ook het kwaliteitsniveau van deze campings niet. Dankzij uitstekende voorzieningen, luxe accommodaties, verwarmde binnenzwembaden en sfeervolle restaurants zijn vele campings honderd procent ‘weatherproof’. Bij een lekker najaarszonnetje lonkt het buitenleven, bij een herfstbui zijn er altijd nog de vele (indoor) faciliteiten.”

 

 

Kamperen in het najaar

De Twee Bruggen in het Gelderse Winterswijk is een mooi voorbeeld van een camping die vele najaarskampeerders verwelkomt. Alle faciliteiten van deze 5 sterren camping zijn open, zoals het restaurant en het binnenzwembad. Eén van de meest geliefde herfstvakantiecampings is Le Chêne Gris in het Noord-Franse Pommeuse. Gerards: “Deze camping is zeer in trek bij gezinnen met jonge kinderen én bij cultuurliefhebbers. Geen wonder, want Le Chêne Gris ligt op een steenworp van Parijs en Disneyland® Paris.”

Comments are closed.