Topgolfer Justin Rose slaat af vanaf een British Airways Boeing 747

Na zijn cruciale rol in de winst van het Europese team tijdens de Ryder Cup op Gleneagles afgelopen weekend, blijft golfer en voormalig US Open winnaar Justin Rose hoog scoren door af te slaan vanaf de vleugel van een British Airways Boeing 747.

Topgolfer Justin Rose

Topgolfer Justin Rose

Kate en Justin Rose Foundation

Om de samenwerking tussen British Airways en deze 34-jarige Engelsman te vieren, assisteerde de luchtvaartmaatschappij om bewustzijn te verhogen en geld in te zamelen voor de Kate en Justin Rose Foundation, die is opgezet door de golfer en zijn vrouw om kinderen meer kennis te bieden over voeding, opleiding en het ondergaan van bijzondere ervaringen.

 

ZIE OOK: Bezienswaardigheden Groot-Brittanië

 

Rose werd in de British Airways onderhoudhangaar in Londen vergezeld door voormalig bondscoach en BBC presentator Gary Lineker, ex-Liverpool middenvelder Jamie Redknapp, voormalig Engeland en Arsenal aanvaller Ian Wright en mode-icoon Jodie Kidd.
 

 

Golfen vanaf de vleugel

Terwijl hij op de vleugel van een British Airways Boeing 747 stond (die 64m breed is en zo’n 6.1m boven de grond hangt) sloeg Rose een aantal ballen af op een doel op 180 meter afstand om zo vluchten te winnen voor het goede doel. Gary Lineker, Jamie Redknapp, Ian Wright en Jodie Kidd, die ook allemaal golf spelen, deden daarna om de beurt ook pogingen om Rose’s score te verbeteren.

Justin Rose; Jodie Kidd; Jamie Redknapp; Gary Lineker; Ian Wright

Justin Rose; Jodie Kidd; Jamie Redknapp; Gary Lineker; Ian Wright

Justin vertegenwoordigde Europa in zijn derde Ryder Cup, maar voor het eerst op eigen bodem. Hij is nog steeds erg uitgelaten over het succes van zijn team in dit tweejaarlijkse toernooi. “Het team speelde uitstekend afgelopen weekend en het voelt dan ook fantastisch om als winnaar uit de Ryder Cup te komen dan meteen door te gaan in die roes en af te slaan vanaf de vleugel van een Boeing 747. Het was echt erg spannend!” zei Rose.

Ik heb erg genoten van de uitdaging en ik ben erg dankbaar dat British Airways vluchten heeft gedoneerd aan de Kate en Justin Rose Foundation – dit maakt echt een enorm verschil voor onze campagne.

De Nederlander Frank van der Post, British Airways managing director of brands and customer experience, zei hierover:

We zijn verheugd om met Justin samen te werken omdat hij één van de meest iconische Britse sporters is. We zijn vereerd om vluchten te kunnen doneren aan de Justin en Kate Rose Foundation en het mooie werk dat zij doen te ondersteunen.

Rose was de eerste Britse speler na 17 jaar die een major won nadat hij de US Open won. Hij zal in november afreizen naar Dubai om mee te doen aan de finale van de Europese Tour van de Race to Dubai, de DP World Tour Championship, gehouden in de Jumeirah Golf Estates in de Verenigde Arabische Emiraten.

Comments are closed.