Williamsburg, daar moet je zijn!

Net buiten Manhattan en net zo hip: Williamsburg. Het is een van New Yorks meest dynamische wijken barstensvol coole restaurants, bijzondere boetiekjes en trendsetters. Een dagje, avond of misschien wel heel weekend staat garant voor een fikse dosis nieuwe inspiratie. Kleding, muziek, eten.

Het is een wijk die bezoekers om elke hoek weet te verbazen. Om ervoor te zorgen dat niemand deze bijzondere ervaring mist, legt NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau voor New York, in oktober de focus op Williamsburg. Dit als onderdeel van haar Neighborhood x Neighborhood campagne waarmee de diversiteit van de stad wordt benadrukt.

Williamsburg, Brooklyn

Williamsburg, Brooklyn

Populair Brooklyn

Williamsburg ligt in het populaire Brooklyn, net buiten Manhattan, en is gemakkelijk bereikbaar met de L en G metro. Door de jaren heen is de buurt uitgegroeid tot een trendy bestemming met onvergetelijke bewoners. Ga op zaterdag naar Smorgasburg, een culinaire markt met meer dan honderd verkopers uit NYC en de regio. Zondag bezoeken shopping lovers Brooklyn Flea, een markt vol vintage kleding, juwelen en meubels. En dan zijn er nog unieke shops als Catbird, voor cadeautjes en juwelen, mag je boekwinkel Spoonbill & Sugartown niet missen, koop je in Pema kleding die je nergens anders vindt en shop je bijzondere accessoires in Lavai Maria. Wat je in Williamsburg ook op de kop tikt, je bent er zeker van dat het is goedgekeurd door de trendsetters van misschien wel de hipste wijk van NYC.

 

ZIE OOK: Bezoek de wereldberoemde filmlocaties in NYC

 

Wat lekker eten en drinken betreft, zit je in Williamsburg ook helemaal goed. Zo vind je hier Bamonte’s, een échte Italiaan en een van de oudste restaurants van New York. Voor heerlijke verse vis ga je naar Frost en voor de beste biefstuk schuif je aan bij Peter Luger.

 

 

The Brooklyn Kitchen, Williamstown

The Brooklyn Kitchen, Williamstown

Must-do

Een andere aanrader is Brooklyn Brewery, waar het populaire Brooklyn Lager wordt gebrouwen. Liever wijn? Die proef je bij Brooklyn Winery. Voor wat sterkers, zoals gin en whisky, ga je naar New York Distilling Company. En als de nacht dan nog jong is, kun je door naar Brooklyn Bowl. Hier wordt – behalve gebowld – ook gedanst en er treden bandjes op. Wel zo handig als je dan blijft slapen en dat kan bijvoorbeeld in Wythe Hotel, gevestigd in een oude textielfabriek.

Comments are closed.