Gratis toegang tot de opening van de 2de editie van Château Fauquemont!

Op zoek naar een verrassend avondje? Dan kom op vrijdag 3 oktober naar Brasserie Kasteel Schaloen, Even terug naar de “middeleeuwen” met paarden, ridders, tenten, vuur, dans en muziek! Gratis toegang tijdens het openingsfeest van Château Fauquemont.

brocante-markt-kasteel-schaloen

De Blauwe Schuyt

Middeleeuws programma bij een van de mooiste kastelen van Nederland o.a. Riddergenootschap Walram, de Riddergroep Rheinische Raubritteren en middeleeuwse muziek van “De Blauwe Schuyt”. DE culinaire periode in Valkenburg aan de Geul waarin ondernemers u verrassen met speciale menu’s, arrangementen, activiteiten en culinaire wandelingen. Van 3 oktober tot en met 15 november 2014. U vindt ze op www.chateau-fauquemont.nl Valkenburg, verrassend culinair.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Nederland

 

Ervaar het middeleeuwse leven in het ridderkampement op 3, 4 en 5 oktober. Stap binnen in het kampement van de “Riddergenootschap Walram de Rosse” “Freie rheinische Raubritteren” en “Veytaler Ritterschaft”. Kijk naar demonstraties zwaardvechten en aanschouw spannende grondgevechten van de ridders. De “ Walram Parels” komen met prachtig uitgedoste paarden en laten hun vecht en jacht technieken zien. Laat u verleiden door de middeleeuwse marktkraampjes en kom van alles te weten over verschillende ambachten.

 

 

Middeleeuwse sfeer

Op middeleeuwse muziek dansen de ridders met hun vrouwen de prachtigste dansen deze zorgen voor een vrolijke sfeer. Voel u vrij om mee te doen! In de avond uren wordt Kasteel Schaloen verlicht door brandende fakkels en kaarslicht. Ridders van riddergenootschap Walram de Rosse houden de wacht en marcheren geregeld over de met kaarsen verlichte brug, tuin en het binnenplein.

Speciaal voor de kinderen

Leer zwaardvechten en wordt net zo goed als de echte ridders. Speel spellen uit de riddertijd en rij op echte ridderpaarden. Vecht met de ridders in een echte kiddy battle. Het kampement is doorlopend te bezoeken.

Schranzen in de Brasserie

Voor een heerlijke Middeleeuwse hap of drank kan u terecht bij de brasserie. Onze menukaart is hier op aangepast zoals een middeleeuws stoofpotje, bloedworst of middeleeuwse soep. Dit kan u nuttigen op ons terras met het mooie uitzicht op het kasteel of in het poortgebouw. De keuken is elke dag tot 21 uur geopend. Alleen met de beste ingrediënten en ambachtelijk vers bereid.

Entree

Zaterdag en zondag € 5,- kinderen tot 6 jaar gratis. Openingstijden: zat 10.00 tot 21.00 uur zon 10.00 tot 18 uur. Brasserie Kasteel Schaloen, Oud Valkenburg 5, 6305 AA Schin op Geul,

Comments are closed.