Almere verwelkomt duizenden jongleurs uit heel Europa

In de zomer van 2016 zal Almere een paar duizend inwoners extra tellen. Het grootste jongleerevenement van de wereld komt namelijk naar Nederland! Tussen de 4.000 en 6.000 jongleurs vanuit heel Europa en ver daarbuiten zullen afreizen naar Almere, om daar een week lang te jongleren, shows te kijken en workshops te geven. De officiële aftrap van het evenement was in Topsportcentrum Almere.

almere-kick-off-jongleerfestival

Kleurrijk evenement

Almere City Marketing verheugt zich op de komst van het Europees Jongleerfestival. ‘Een kleurrijk evenement, met duizenden jongeren die tijdelijk hun eigen kampeerterrein krijgen in Almere Poort. Het evenement wordt pas over twee jaar gehouden, maar zal tegen die tijd niet veel mensen ontgaan’. Almere City Marketing verwacht veel van het festival.

De organisatie ziet er goed uit, het Topsportcentrum Almere is een prachtige uitvalsbasis en oefenruimte voor de vele duizenden jongleurs. Zoals de plannen nu zijn, zullen ook Almere Centrum en de andere stadsdelen worden betrokken bij dit grootschalige evenement.

 

ZIE OOK: VVV Almere

 
Het Europees Jongleerfestival is ieder jaar te gast in een ander Europees land en wordt in 2016 voor de 39igste keer georganiseerd in Nederland. Bezoekers zijn professionele jongleurs, straatartiesten en hobbyisten. Zowel deelnemers aan het festival als andere geïnteresseerden kunnen genieten van allerlei activiteiten. Zo is er een parade van jongleurs door het centrum van Almere, zijn er workshops voor beginners en gevorderden en wordt er een eenwielertocht georganiseerd. Het festival eindigt met een spetterende galashow waarbij de top van de internationale circuswereld zal optreden.

 

 

Circus in de stad

Het Europees Jongleerfestival in de stad betekent reuring, gezelligheid en drukte in de rustige zomermaanden. Aldus de organisatie.
Mensen van over de hele wereld strijken voor negen dagen neer om te jongleren, sfeer te maken en het gezellig te hebben. Het circus komt in de stad!

Comments are closed.