Nieuw in het Drents Museum: familie-expedities

Speciaal voor gezinnen is er nu iedere zondag de Drents Museum familie-expeditie, een actieve en spannende verrassingstocht. Ontmoet onder andere de mammoet, maak kennis met de veenlijken, dans in de balzaal en bestuur de oudste boot ter wereld.

Drents Museum te Assen

Drents Museum te Assen

Tijdens Oktobermaand Kindermaand start het museum met deze verrassende expedities. In heel Noord-Nederland worden tijdens de Kindermaand activiteiten aangeboden. Deelname voor kinderen is gratis.

Een actieve verrassingstocht

Met je familie een museum bezoeken is al leuk, maar met de speciale familie-expeditie wordt een dag in het Drents Museum een echte belevenis! De expeditieleider neemt jullie een uur lang mee op een onvergetelijke reis langs de meest bijzondere museumstukken. Je mag je fantasie de vrije loop laten, samen ontdek je de verhalen van het museum. Droom stilletjes even weg bij je favoriete schilderij of los met de hele familie een ingewikkeld raadsel op.

 

ZIE OOK: Tips voor een weekendje weg in Nederland

 

Oktobermaand Kindermaand is in Nederland al jaren een terugkerend evenement in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Je kunt gratis naar een museum of theatervoorstelling of meedoen aan workshops, prijsvragen en speurtochten. Ook in het buitenland vieren kinderen de Kindermaand, onder andere in Berlijn en Riga. Dit jaar kunnen kinderen uit heel Europa voor het eerst samen online een digitale stad bouwen. Voor meer informatie over Oktobermaand Kindermaand zie www.kindermaand.nl.

 

 

Praktische informatie familie-expeditie

  • Geschikt voor families met kinderen tussen de 4 en 12 jaar
  • Iedere zondag van 13:00 – 14:00 uur en 14:30 – 15:30 uur
  • Aanmelden kan op de dag zelf bij de Infobalie
  • Voor kinderen is entree en deelname gratis, (groot)ouders betalen €12,00 entree

Comments are closed.