Icelandair kondigt groeiplannen 2015 aan

Het internationale vluchtschema van Icelandair in 2015 zal de grootste zijn in de geschiedenis van het bedrijf, met een capaciteitsverhoging van 12 % ten opzichte van 2014. Twee nieuwe bestemmingen zullen worden toegevoegd en de frequentie van het aantal vluchten naar verschillende steden in Noord-Amerika en Europa wordt verhoogd.

Het aantal passagiers wordt geschat op 2,9 miljoen in 2015, een stijging van ongeveer 300.000. In de zomer van 2015 zullen 23 Boeing´s 757 worden ingezet, dit zijn er twee meer dan deze zomer.

De Boeing 737 van Icelandair

De Boeing 737 van Icelandair

Sterke groei

Icelandair heeft een sterke groei doorgemaakt in de afgelopen jaren en het schema is meer dan verdubbeld in vergelijking met het vluchtschema van 2009. Het aantal vertrekkende vliegtuigen vanuit IJsland neemt toe van 4.500 in 2009 tot meer dan 10.000 in 2015. In 2009 vlogen in totaal 1,3 miljoen passagiers met Icelandair; minder dan de helft van het geschatte aantal passagiers in 2015. Deze voortdurende groei zal de toeristische sector in IJsland blijven versterken.

 

ZIE OOK: Toeristische tips IJsland

 

Naast het openen van de routes naar Portland en Birmingham, zal Icelandair de frequentie verhogen van een aantal huidige bestemmingen. Het aantal vertrekken vanuit IJsland wordt verhoogt van 254 per week dit jaar tot 278 vertrekken per week volgend jaar zomer. Icelandair zal in 2015 naar 9 steden het hele jaar door dagelijkse vluchten aanbieden: Amsterdam, Boston, Kopenhagen, Londen, New York, Oslo, Parijs, Seattle en Stockholm. De vluchten naar St. Petersburg, Rusland, zullen niet voortgezet worden.

 

 

Meer mogelijkheden

Het routenetwerk van Icelandair is opgebouwd rond de hub Keflavik, waarvandaan ´s morgens de vluchten naar steden in Europa vertrekken en ‘s middags vluchten naar Noord-Amerika. Tegenwoordig vertrekken er meerdere vluchten per dag op andere tijden. Vandaag de dag vertrekken er rond het middaguur twee vluchten naar Noord-Amerika en vier naar steden in Europa. Hier komt volgend jaar een derde vlucht naar Noord-Amerika bij en een vijfde vlucht naar Europa. Dit biedt passagiers meer mogelijkheden.

Geniet van films tijdens je vlucht met Icelandair

Geniet van films tijdens je vlucht met Icelandair

Nieuwe bestemmingen: Portland en Birmingham

De vluchten naar Portland, Oregon, starten 19 mei en zullen twee keer per week plaatsvinden, tot 20 oktober 2015. Portland is de 14e bestemming in Noord-Amerika die aangevlogen zal worden. De vluchten naar Birmingham zijn vooral interessant voor passagiers reizend vanuit de VS en zullen beginnen in februari. Dit wordt de 5e bestemming in het Verenigd Koninkrijk en er zullen twee vluchten per week uitgevoerd worden.

Vluchten van en naar Amsterdam en Brussel

Recentelijk is aangekondigd dat in de zomer van 2015 een extra vlucht per week van en naar Brussel uitgevoerd zal worden: in totaal vijf. Icelandair is verheugd ook een extra vlucht aan te mogen kondigen van en naar Amsterdam. In de zomer 2015 zal de luchtvaartmaatschappij 16 keer per week vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Comments are closed.