Druk en zonnig Verrassend Winkelweekend ‘Leiden Tekent’

Op zaterdag 27 en zondag 28 september vond het Verrassend Winkelweekend plaats met als thema ‘Leiden Tekent’. Er werd aangesloten bij tekenfestival The Big Draw en Kunstroute Leiden.

Verrassend winkelweekend Leiden

Verrassend winkelweekend Leiden

Kunst in de stad

Het zonnige en druk bezochte Verrassend Winkelweekend stond in het teken van tekenen, krijten, optredens en kunst. Op meerdere winkeletalages zorgden kunstenaars voor bijzondere getekende werken. Een van de jongste onder hen was de 8-jarige Olivier Riezenbos, die bij De Vliegershop de etalage verfraaide.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Nederland

 

Overal in de stad waren dit weekend weer opkomende en gevestigde artiesten te zien, zoals Some Kind of Fire, Port of Call en Johnny Bruce Muller. Er was zelfs een gelegenheidsoptreden van de Folk Roadshow, die zich voegden bij Tim Chase tijdens zijn optreden bij Parfumerie Douglas.

 

 

The Big Draw en 20 jaar Kunstroute Leiden

Voor The Big Draw werden tevens etalages en stoepen versierd met krijttekeningen en vonden diverse workshops plaats. De Kunstroute, die dit weekend twintig jaar bestond, pakte goed uit: meer dan 100 ateliers hadden hun deuren geopend. Veel kunstliefhebbers kwamen dan ook genieten van de inspirerende exposities in Nederland.

BioMarkt

Het Pieterskerkplein was de locatie van de BioMarkt, die tot het einde van het jaar op de zondag van het Verrassend Winkelweekend zal plaatsvinden. De liefhebber kon hier terecht voor producten van biologische wijn tot bio-friet.

Verrassend winkelweekend in Leiden

Verrassend winkelweekend in Leiden

Montmartre aan de Nieuwe Rijn

Dit weekend werd er ook door het publiek getekend. Er werden gratis krijtpakketjes uitgedeeld, waarmee onder andere in de Haarlemmerstraat een huiskamer ingekrijt kon worden. Zondag werd de Nieuwe Rijn omgetoverd tot een sfeervol, klein Montmartre. Er waren karikaturisten en portrettekenaars, die de hele middag klaarzaten om bezoekers op het canvas te vereeuwigen.
Voor de kinderen was er een opblaasbaar mannetje dat ingekleurd kon worden, en vervolgens een ronde door de stad liep (met in zijn kielzog vele opgetogen kleine kunstenaars). Op het Stadhuisplein stond een speciale Citroën Ami, die kinderen met gratis Verrassend Winkelweekend-krijtjes konden inkrijten. Het weekend werd afgesloten bij City Hall met een Italiaanse film, pizza’s en wijn in de open lucht.

Comments are closed.