Pas jij door een ansichtkaart?

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 4 en 5 oktober is NEMO gratis geopend om iedereen de kans te bieden kennis te maken met het wetenschapsmuseum. Naast de vaste tentoonstellingen is extra veel te doen.

Pas jij door een ansichtkaart?

Pas jij door een ansichtkaart?

Wiskunde is overal

Bezoekers kunnen in NEMO Amsterdam ontdekken dat wiskunde overal is. Heb jij een wiskundeknobbel? Test het in diverse workshops: knip een zelfgemaakte Möbiusring, stap door een ansichtkaart of maak een twintigvlak. Pop-up wetenschapper Marjolein Kool geeft hersengymnastiek, ben jij goed in vorm? Op zondag sleept wiskundige Ionica Smeets (o.a. bekend van de Wiskunde-meisjes) bezoekers mee in haar enthousiasme voor gekke, wonderbaarlijke en onverwachte wiskundige verschijnselen. Bekijk ook als eerste de nieuwe tentoonstelling Wereld van Vormen, over meetkunde en vormen in de wereld om ons heen.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Amsterdam

 

Vind jij tijdens het Weekend van de Wetenschap een driehoek, een vierkant of een cirkel in je eigen omgeving? Tot en met eind oktober kunnen kinderen zelf vormen ontdekken in de wereld om hen heen en deze opsturen aan NEMO. De inzender van de mooiste vondst maakt kans op een ballonvaart, zwevend over de vormen en patronen van Nederland. Zie www.e-nemo.nl/vorm.

NEMO Amsterdam

NEMO Amsterdam

 

 

Ook tijdens het weekend

Ook kun je binnen kijken bij NEMO Techniek in Amsterdam Noord. De collectie technisch erfgoed van NEMO is tijdens het Weekend van de Wetenschap even te zien. NEMO Techniek, het depot van NEMO in Amsterdam Noord waar de collectie is ondergebracht, wordt verbouwd zodat het medio 2015 open kan gaan voor het publiek. NEMO Techniek is gevestigd aan de Strekkerweg 41 in Amsterdam Noord. Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur.

Comments are closed.