British Airways opent nieuwe route naar Kuala Lumpur

British Airways zal als enige luchtvaartmaatschappij op deze rechtstreekse verbinding tussen Londen en Kuala Lumpur service in premium economy verkopen. De Britse luchtvaartmaatschappij maakt op de route gebruik van een Boeing 777-200ER met ruimte voor 12 passagiers in First, 48 in Club World business class, 32 in World Traveller Plus premium economy en 127 in World Traveller economy class.

british-airways-2

Eenvoudig overstappen

Dankzij een aankomst vroeg in de ochtend in Londen kunnen passagiers eenvoudig overstappen op aansluitende vluchten binnen het Europese netwerk (British Airways verbindt Amsterdam tot wel acht keer per dag met de Britse hoofdstad).

 

ZIE OOK: Toeristische tips Groot-Brittanië

 

British Airways, toen nog onder de naam Imperial Airways, vloog voor het eerst naar Maleisië meer dan 80 jaar geleden, op 9 december 1933 met behulp van een Armstrong Whitworth Atlanta. De vlucht vertrok vanuit Londen Croydon Airport en maakte 22 stops vooraleer het vliegtuig uiteindelijk na negen dagen Alor Star (het huidige Alor Setar) bereikte. De huidige vlucht duurt gelukkig geen negen dagen meer, maar 12 uur en 45 minuten.

 

 

Praktische details

Een andere voorganger van British Airways, BOAC, startte een service naar Kuala Lumpur op 1 augustus 1956. Dit was met behulp van de Canadair Argonaut ‘Coronet’-service op de heenvlucht en de Lockheed Constellation ‘Majestic’-service op de terugvlucht. British Airways stopte in 2001 de vluchten naar Kuala Lumpur in de nasleep van de aanslagen van 09/11.

Kuala Lumpur – Londen praktische details
Vanaf 27 mei 2015 zal de vlucht BA034 om 23:05 vertrekken vanuit Kuala Lumpur en de volgende morgen aankomen om 05:25 aankomen op Londen Heathrow T5. De vlucht BA033 vertrekt vanaf Heathrow T5 om 8:15 en arriveert de volgende dag om 16:00 in Kuala Lumpur.

Tickets (All-inclusive heen en terug) zijn vanaf vandaag beschikbaar via ba.com vanaf € 886 voor World Traveller Economy Class, vanaf € 1292 voor World Traveller Plus Premium Economy Class, vanaf € 3658 voor Club World Business Class) en vanaf € 7108 voor First Class.

Comments are closed.