Halloween in spooky New York

Alle New Yorkers kijken uit naar oktober; de maand van Halloween! Voor iedere leeftijd biedt de stad spannende activiteiten, van parades en spooky storytelling tot spannende zoektochten door doolhoven en het ouderwetse trick-or-treating. NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau voor New York City, geeft je dé tips voor de Halloween maand in de vijf wijken van de stad.

Staten Island ferry

Staten Island ferry

Gekostumeerde griezels

Van spookhuizen en parades tot trick-or-treating en pompoen kunstwerken, New York City biedt entertainment voor de hele familie tijdens Halloween, aldus Fred Dixon, president en CEO of NYC & Company. Of je nu een toerist bent of een local, alle vijf de stadsdelen hebben een overvloed aan Halloween activiteiten volgende maand. Een van de bekendste Halloween events is de Village Halloween Parade, dat dit jaar alweer voor de 41ste keer wordt gehouden. Het thema is The Garden of Earthly Delights en tijdens de optocht zullen honderden bandjes, dansers, poppen en allerlei soorten gekostumeerde griezels in de straten van Greenwich Village te vinden zijn.

 

ZIE OOK: Unieke filmtours in New York City

 

Ook buiten Manhattan is het feest in oktober. Een geweldige plek in de Bronx is Wave Hill. Tijdens het Enchanted Wave Hill Weekend stap je in de magische wereld van Wave Hill, waar de lokale folklore en sprookjes tot leven komen. In de New York Botanical Garden zie je honderden kunstwerken gemaakt van pompoen in de Haunted Pumpkin Garden, waar kinderen een poppenshow kunnen zien en kunnen spelen in het Pumpkin House. Ga ook zeker naar Boo at the Zoo bij de Bronx Zoo, de Queens Zoo of het Prospect Park Zoo, waar het hele gezin geniet van de Halloween spirit tijdens goochelshows, spannende verhalen, parades, doolhoven, het beschilderen van pompoenen en nog veel meer.

 

 

Dwalen in het maïs

Bij Halloween horen parades, maar ook zeker zoektochten door het doolhof en spannende wandelingen. In het Queens Country Farm Museum kunnen kinderen van alle leeftijden dwalen door een spectaculair maïs labyrint en in Prospect Park kom je alle engerds tegen tijdens de Lookout Trail. In Richmond Town komen alle spannende activiteiten samen in dit historische koloniale dorpje. Kinderen kunnen onder andere pompoenen rapen bij Decker Farm, de oudste –nog actieve- boerderij in New York. Tijdens Monster Mash bij het Brooklyn Children’s Museum word je uitgedaagd om in je beste Halloween outfit te verschijnen en vervolgens uiteraard deel te nemen aan de kostuum parade. Griezel mee in New York City!

Comments are closed.