Wintersport in Stubai: Moeiteloos, veelzijdig en compleet

Het Stubaital in Oostenrijk is niet alleen een unieke locatie die gemakkelijk bereikbaar is, de verbazingwekkende faciliteiten en diverse evenementen in Stubai maken je wintersport volledig: er zijn hotspots voor skiërs, snowboarders, freeriders en rodelliefhebbers en diverse wintersportfaciliteiten zorgen het gehele seizoen voor groot plezier. Sneeuw is gegarandeerd van oktober tot juni met dank ook aan de Stubaier gletsjer. Een vakantie in het Stubaital is er zeker een om niet snel te vergeten.

stubai-wintersport-piste-sneeuw

Veilig ski- en rodelgenot

Het Stubaital kent vier skigebieden met perfect geprepareerde pistes: Stubai Glacier, Schlick 2000, Serlesbahnen Mieders en Elferlifte Neustift. Op de Stubaier gletsjer ligt al vanaf september sneeuw, in de andere drie skigebieden kan je rond half november de piste op. Om aan de Tiroolse wet te voldoen, worden de skipistes op een zeer zorgvuldige en milieuvriendelijke manier geprepareerd. Dankzij de komst van de recent gebouwde zespersoons stoeltjeslift Zirmachbahn, zijn er in het gebied Schlick 2000 drie nieuwe pistes bijgekomen: de ‘Kanonenrohr’, ‘Latschen’ en de ‘Wasserfall’. Met alle drie een verschillende moeilijkheidsgraad bezorgen ze menig wintersporter een flinke dosis plezier.

stubai-wintersport-oostenrijk

Platgewalste pistes

Op de hoogte blijven van mogelijke gevaren, je laten informeren over lawine risico’s en het gebruik van het juiste materiaal is minstens zo belangrijk als het streven naar ultiem skigenot. Wil je de off-pistes van Stubai bewonderen, vraag dan naar een ervaren berggids. Het gehele seizoen zijn er verschillende ervaren leraren aanwezig om wintersporters op een veilige manier de schoonheid van de vallei te laten zien. Rodelplezier is verzekerd met maar liefst elf rodelbanen in Stubai. Alle runs zijn getest volgens strikte criteria en aangeduid met het ‘Tiroler Rodelbaan’ keurmerk. Hiermee beschikken de rodelbanen over de hoogste norm van kwaliteit en veiligheid. Het is niet verwonderlijk dat het Stubaital al vaker benoemd is tot het meest familievriendelijke skigebied in de Alpen. De kenmerken die het ‘BIG Family’ programma onderscheiden zijn de grote mate van kindvriendelijkheid, de uitstekende kinderopvang en het op maat gemaakte aanbod voor de kleintjes.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Oostenrijk

 

Er worden het gehele jaar verschillende evenementen georganiseerd in het altijd bruisende Stubai in Oostenrijk. Naast entertainment biedt het gebied ook informatieve en educatieve activiteiten voor zowel jong als oud. Maak het zelf mee deze winter tijdens onder andere de Stubai Farmers Market, de night shows of op de SAAC Basic Camp.

 

 

Opening wintersportseizoen

De officiële opening van het seizoen zal dit jaar voor de vijfde keer plaatsvinden tijdens de Moreboards Stubai Premiere. Van 17-19 oktober staat Stubai in het teken van spectaculaire stunts in het Snowpark en spannende snowboard battles. Tijd voor nieuw materiaal? Kom dan tussen 6-9 november naar het SportScheck Glacier Testival in Oostenrijk. Tijdens dit grote evenement kunnen meer dan 3.800 wintersportbenodigdheden van toonaangevende merken worden uitgeprobeerd. Zin in een feestje? In het gebied Schlick 2000 is het op 6 december een groot feest. De Hermes House band uit Zweden zal die dag het gebied feestelijk en muzikaal openen. Dit is zo maar een greep uit het assortiment aan festiviteiten. Kijk voor een compleet overzicht van evenementen en activiteiten op www.stubai.at/nl.

stubai-wintersport-piste-snowboard

Eindeloos wintersportplezier

Dankzij de inzet van lokale betrokkenen, de vele faciliteiten in het prachtige skigebied in Oostenrijk en de beruchte evenementen vervult het Stubaital zelfs de meest ambitieuze vakantiewensen. Ervaar het zelf in dit bruisende en altijd gezellige sneeuwparadijs.

Comments are closed.