Taxatiedag in het Zuiderzeemuseum

Op zondag 28 september zijn er deskundige taxateurs te gast in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In museumrestaurant het Amsterdamse Huis bekijken ze allerlei objecten van bezoekers die te maken hebben met het themajaar Ruik de tijd. Ben je in het bezit van een zilveren koffiepot, kristallen parfumflesjes of andere kunstvoorwerpen die binnen dit thema passen? Neem dit dan mee naar het buitenmuseum.

taxatiedag-enkhuizen-zuiderzeemuseum

Ervaren taxateurs

Net als bij de voorgaande edities zijn ook nu ervaren taxateur Patrick Becks en medewerkers van veilinghuis Onder de Boompjes weer aanwezig. Uiteraard beoordelen de taxateurs ook reguliere kunstvoorwerpen. De speciaal ingerichte zaal van het museumrestaurant is van 11.00 tot 16.00 uur geopend en is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs.

 

ZIE OOK: Toeristische tips in Nederland

 

Behalve een schatting van de waarde van de objecten krijgen bezoekers ook advies over het eventueel ter veiling aanbieden van hun objecten. De taxateurs weten uit ervaring dat mensen vaak niet weten hoeveel iets waard is en daardoor bezittingen onvoldoende verzekeren. Bezoekers mogen zonder afspraak vrijblijvend maximaal drie voorwerpen laten taxeren.

 

 

De taxateurs

Becks Art Consultancy en veilinghuis Onder De Boompjes zijn een begrip in de wereld van kunst en antiek. Patrick Becks is al vijftien jaar taxateur en gespecialiseerd in kunst, antiek en schilderijen. Onder De Boompjes wordt geleid door veilingmeester Pieter-Gerrit Binkhorst en bestaat verder uit een jong team van enthousiaste taxateurs en medewerkers. Tijdens de veilingen komt een variëteit aan kunst, antiek en aanverwante zaken onder de hamer. Voor meer informatie over het maken van een afspraak op locatie kunnen bezoekers een e-mail sturen via info@becksartconsultancy.nl

taxatiedag-enkhuizen-nederland

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee in Nederland. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Comments are closed.