Meerssen in de ban van Kunst, Natuur en Erfgoed

Dit jaar is Meerssen in de ban van… Kunst, Natuur en Erfgoed. Tijdens diverse weekenden kunt u weer gratis genieten van exposities en activiteiten op schitterende erfgoedlocaties in Meerssen. Lees verder voor uitgebreide informatie over het programma voor september en oktober 2014
meerssen-zuid-limburg

Tentoonstelling Via Belgica

Een kennismaking met het alledaagse leven van de Romeinen. Naast Romeinse gebruiksvoorwerpen wordt de Via Belgica, een van de belangrijkste Romeinse verkeersaders, zichtbaar gemaakt.26 september om 16.30 uur in de monumentale Proosdijschuur, Markt 38 Meerssen. Tijdens de opening zullen Romeinse hapjes worden geserveerd. Deze tentoonstelling is na de opening nog te bezichtigen in de weekenden van 27-28 september en 4-5 oktober van 11:00 tot 17:00 in de Proosdijschuur, Markt 38 Meerssen.
 
ZIE OOK: Ontdek de culturele kant van Zuid Limburg
 
TEKST

Tentoonstelling Hommage aan Joop Geijsen

Door het project ‘Hommage aan Joop Geijsen’ wordt deze in 2010 overleden Meerssenaar met zoveel verdiensten in de schijnwerpers gezet. Zien en horen: films, kunst, foto’s en een voorleessessie uit zijn boeken over belevenissen in WOII. 26 September om 19.30 uur in de monumentale Proosdijschuur, Markt 38 Meerssen.Deze tentoonstelling is na de opening nog te bezichtigen in de weekenden van 27-28 september en 4-5 oktober van 11:00 tot 17:00 in de Proosdijschuur, Markt 38 Meerssen.
 

 

Expositie Schatten van de Schenkgroeve

In de Schenkgroeve aan het Gemeentebroek in Meerssen zijn schatten te ontdekken! Muurkunst van onder andere Alphons Volders en de paters Montfortanen is in beeld gebracht. Ook ander werk van Alphons Volders komt in de expositie ruimschoots aan bod. 27 September om 15.00 uur in het Leopoldskerkje, Gansbaan 9 Meerssen. Deze tentoonstelling is na de opening nog te bezichtigen in de weekenden van 27 – 28 september en 4 -5 oktober van 11.00 – 17.00 uur in het Leopoldskerkje, Gansbaan 9 Meerssen.

Comments are closed.