Ontdek Duitsland – wandelend!

De Duitsers zijn gek op wandelen: uit recent onderzoek blijkt dat bijna 70 procent actief wandelaar is. Waarom ze wandelen? Om stress kwijt te raken en actief te zijn, maar ook om de natuur van heel dichtbij te beleven.
wandelen-rugen-duitsland

Je kunt hen alleen maar gelijk geven, want juist Duitsland kent een enorm veelzijdige natuur. Van de krijtrotsen op het noordelijke Rügen tot de Alpen in het diepe zuiden en van het glooiende grensgebied bij Nederland tot de tientallen meren in het oosten. Door het hele land heen hebben tientallen wandelroutes inmiddels het predicaat ‘Qualitätsweg’ gekregen, een garantie voor een goed gemarkeerde route met volop bezienswaardigheden.
 
ZIE OOK: Duitsland wandelland
 
Wij verzamelden negen insidertips waardoor je gegarandeerd zin krijgt om je wandelschoenen aan te trekken en fluitend de natuur in te gaan.
 

 

  • Rügen | Kriskras over de krijtrotsen
  • Leipzig | Rondom de vele meren
  • Grimmheimat Nordhessen | Boomhut
  • Saksen | Volg de sporen van Luther
  • Passau | Spectaculair uitzicht
  • Hörnerdörfer | Zie de zon opkomen
  • Moezelland | Wijn proeven bij de boer
  • Thüringen | Natuur met een verhaal
  • Berchtesgadener Land | De grens over

Comments are closed.