Nieuwe gratis gidsen met wandelroutes in de Franse natuur

Het Katharenpad is een 200 kilometer lange route van de Méditerranée naar het hart van de Pyreneeën. Wijnstokken worden afgewisseld met rode rotsen, dennenbossen met grillige bergtoppen. Het pad leidt onder andere door onherbergzaam gebied waar de Katharen hun burchten bouwden om zich schuil te houden voor de kruisvaarders. Deze kastelen met beroemde namen als Montségur, Puilaurens, Quéribus en Peyrepertuse, zijn soms maar moeilijk te onderscheiden van de duizelingwekkende rotspunten waarop ze staan. Sinds februari 2014 behoort het Katharenpad tot de familie van de Grandes Randonnées (GR®).

Het “carnet de Voyage 2014” is een handige gids met alle nuttige adressen (accommodaties, winkels, dokters, restaurants) langs het Katharenpad in Frankrijk. Het is nu gratis te downloaden op www.lesentiercathare.com.

Wandelen door de wijngaarden in Frankrijk

Wandelen door de wijngaarden in Frankrijk

Wandelen door de wijngaarden en de garrigues in Vézénobres

Vézénobres is één van de mooiste ‘hangende dorpen’ van Frankrijk. Het ligt tegen de heuvel aan geplakt en iedere steen, elk pleintje, ieder doorkijkje of trappetje doet hier denken aan het rijke verleden van de streek. De omgeving leent zich bijzonder goed voor mooie wandelingen: glooiende heuvels vol wijnstokken worden afgewisseld met de iets ruigere rotsgronden van de garrigue.

 

ZIE OOK: Bezienswaardigheden in Frankrijk

 

Het gidsje “Garrigues et vignobles autour de Vézénobres” beschrijft meer dan 30 wandelroutes in de omgeving. Ze zijn van verschillend niveau en variëren van een dagdeel tot meerdere dagen. De gids is volledig tweetalig Engels-Frans. Kijk op www.tourismegard.com of www.vezenobres-tourisme.fr.
 

 

En voor de fietsers…

Tijdens het weekend van 13 en 14 september staan de vier Bretonse Stations Vertes Conquet, Plougonvelin, Locmaria-Plouzané en Plouarzel geheel in het teken van de fiets. Met tal van festiviteiten voor iedereen, meer informatie op www.stationverte.com.

frankrijk-fietsroutes

Comments are closed.