Herfstfair op monumentale locatie

De traditionele Herfstfair vindt dit jaar voor het eerst plaats bij Landgoed Overcinge in Havelte. Op een terrein met vele spannende en verrassende plekken, bieden in het weekend van 12, 13 en 14 september meer dan honderd standhouders hun herfstproducten aan. De eerste expositie van ‘floral dresses’ slaat nu al goed aan, want er hebben zich tot nu toe 22 ontwerpers gemeld.
havelte-bloem

Floral dresses

‘Er is onwijs veel animo voor de floral dresses, de paspoppen die aangekleed worden met jurken van louter groen natuurlijk materiaal. De deelnemers zijn bloemisten en leerling-bloemisten, maar ook bloemschikgroepen en andere creatieve mensen’, vertelt organisator Anneke Boekee van B-Event uit Zuidwolde. ‘Ze komen uit de wijde regio en er is nog plek voor meer.’ De ‘groene jurken’ krijgen een plekje in de fraaie parktuin. Voor de mooiste jurk ligt en mooie prijs in het verschiet, een weekendje in een vakantiewoning op Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp.
 
ZIE OOK:
 
Anneke Boekee is zeer goed te spreken over de nieuwe locatie in Havelte. Twaalf jaar werd de fair gehouden in Orvelte en vorig jaar was Huize Mensinge in Roden de plaats van handeling. ‘Ik had al contact met Overcinge en eigenlijk iedereen reageerde enthousiast op het besluit naar Havelte te gaan. De tuin is echt ontzettend groot, je kunt er een fantastische opstelling maken. Je kunt er struinen door de tuin, met een idyllisch plekje als het theehuisje, en er zijn allemaal verrassende paadjes. Ook binnen in het landhuis zijn stands en dat allemaal maakt het erg leuk.’
 

 
Voor het eerst in Havelte, dat gaf de organisatie alle reden om met nog meer vernieuwingen te komen. Zo gaat de fair op vrijdag zelfs tot acht uur ’s avonds door en is er iedere dag om 15.00 uur een modeshow van zeven deelnemende modezaken. ‘Dat zijn aansprekende zaken’, weet Boekee zeker.
havelte-theehuis-overcinge
Met de herfst voor de boeg biedt de Herfstfair in Havelte een breed scala aan standhouders, met producten die kenmerkend zijn voor het jaargetijde van de mooie kleuren. ‘We hebben heel veel bloemsierkunst met de nodige demonstraties, maar er zijn ook veel plantenkwekers. De herfst is een goede periode om in de tuin bezig te zijn’, weet Boekee. Ze weet op basis van de aangemelde strandhouders, dat de Herfstfair ook dit jaar weer een bron van creativiteit is.

‘Er zijn veel originele stands, met heel veel variatie. Het leuke is dat mijn evenementen goed bekend zijn en dat standhouders me makkelijk weten te vinden.’ B-Event organiseert naast de Herfstfair onder andere ook het fruitfestival Souvenirs van Eeuwen in Frederiksoord, dit jaar op 4 en 5 oktober, Festival Zoet in Sleen en de Leeuwenhorst Winterfair in Noordwijkerhout.

De Herfstfair is geopend op vrijdag 12 september van 11.00 tot 20.00 uur, zaterdag 13 sen zondag 14 september van 10.00 tot 17.00 uur. Landgoed Overcinge ligt aan de Overcingelaan 1, 7971 RK in Havelte. Entree € 6,-, jeugd tot en met 12 jaar gratis. Parkeren is eveneens gratis.

Comments are closed.