Hip, hot and happening: NYC’s Meatpacking District

NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau voor New York City, zet met haar Neighborhood x Neighborhood campagne iedere maand een minder bekende New Yorkse wijk of buurt in de spotlight. Voor de maand september is het de beurt aan het Meatpacking District, het historische hart van Manhattan en vandaag de dag bekend om de vele modewinkels, goede restaurants en hippe uitgaansgelegenheden.

Highline park in Meatpacking district New York City

Highline park in Meatpacking district

Meatpacking op zijn best

De naam ‘Meatpacking’ is ontstaan door de vele vleesverwerkende bedrijven die deze buurt ooit hun thuis noemden. Het district heeft zijn historische karakter en geplaveide straten behouden, maar je vindt er nu ook de hotste restaurants, bars en modehuizen.
 

 
Een van de bekendste luxe winkels in het gebied is die van ontwerpster Diane von Furstenberg, een merk voornamelijk populair vanwege de zijden tops. Mannen komen ook volop aan hun trekken in het populaire gebied. Christian Louboutin, bekend vanwege de stiletto’s met rode zolen, opende een mannenwinkel in het Meatpacking District in 2012. Echte shopfreaks blijven slapen in een van de stijlvolle hotels van het gebied. Dream Downtown is een geïnnoveerd hotel met zwembad en diverse diner- en uitgaansgelegenheden. De kamers en suites zijn geïnspireerd op stijlvolle lofts. Een bekende accommodatie is ook The Gansevoort Meatpacking NYC. Een modern hotel met een populaire rooftop bar en een geweldig uitzicht over de stad.
 
ZIE OOK: Ontdek highline park en andere bezienswaardigheden in NYC

Comments are closed.