Tweede Nacht van Kunst & Kennis op 20 september in Leiden

Op 20 september a.s. vindt de tweede Nacht van Kunst en Kennis plaats. Een keur aan wetenschappers en kunstenaars verkennen samen met het publiek de grote vragen van deze tijd. In de binnenstad van Leiden gaan de bezoekers op ontdekkingstocht naar nieuwe kennis en revolutionaire uitvindingen. Het stadsfestival combineert wetenschap met dans, theater, cabaret, film, experimenten, kunst en muziek. Met o.a. Daan Roosegaarde, Vincent Icke, Bas Haring, Arnold Heertje, Douwe Bob, Spinvis en Christine Mummery.
leiden-nacht-van-kunst-kennis

Festival

De Nacht van Kunst & Kennis is een festival dat bezoekers op een toegankelijke manier in aanraking brengt met wetenschap. Kennis is de rode draad in de Leidse economie, samenleving en arbeidsmarkt, zowel in het heden als verleden. Maar deze kennis is vaak verborgen en ontoegankelijk.
 
ZIE OOK: Leiden Stad van Ontdekkingen
 
Tijdens de Nacht trekt de organisatie alle registers open en kunnen bezoekers kennis op een bijzondere manier beleven. Voor talentvolle (jonge) Leidse wetenschappers, kunstenaars en muzikanten is een speciale plek in het programma. De Nacht van Kunst & Kennis is een initiatief van Leiden Marketing, Cultuurfonds Leiden, Museum De Lakenhal en Campagnebureau BKB.

Programma

Tijdens het festival staat de top van de Leidse wetenschap centraal. Christine Mummery, die een menselijk hart bouwt van stamcellen, en Michel Ferrari, migraine-expert, geven een Nachtcollege in Museum Boerhaave. Wetenschappers als Bernhard Hommel, Frank Takes en Rachel van Hellemondt bespreken de invloed van techniek op ons liefdesleven, onze privacy, en de toekomst van de zorg. In de Universiteit van de Leek bespreken ’s lands bekendste wetenschappers, zoals Arnold Heertje, Bas Haring en Paul Cliteur, de basisprincipes van hun vakgebied. Maar er is ook ruimte voor kunst, theater en muziek. Zo componeert Michiel van Poelgeest het ultieme muziekstuk op basis van wetenschappelijke principes uit de natuurkunde en psychologie. Het Leidse PS|theater neemt de bezoeker mee in een theatrale verbeelding van het puberbrein. En professor Spinvis vertelt hoe kunstenaars zich laten inspireren door de wetenschap.
 

 
Het programma vindt van 19.30 tot 02.00 uur plaats in de Leidse universiteitsgebouwen, podia en musea.

Comments are closed.