Meet Czech Design!

In vele Tsjechische steden zijn de afgelopen jaren wereldberoemde combinaties van kleuren, materialen en vormen ontstaan.

Zo is Zlín trots op zijn schoenenindustrie en stadsarchitectuur, kan Mladá Boleslav pronken met het Škoda autodesign, zijn de trofeeën voor de Tour de France ontworpen in Nový Bor, is Brno de leider in grafisch design en domineert Praag met een combinatie van design, mode en architectuur.

Trofee Tour de France

Trofee Tour de France


Voor iedereen die meer over de achtergrond van Tsjechisch design wil weten is er ‘Meet Czech Design’. In dit project van CzechTourism worden al deze steden en hun design tijdens speciale festivals aan elkaar gelinkt. In het najaar kunt u de volgende evenementen bezoeken:
 
ZIE OOK: Ontdek de Tsjechische Bergen
 

Spin the wheels of design

Tijdens dit tweedaagse evenement kunt u het Škoda museum en de fabriek van binnen bekijken en zowel oude veteranen als moderne auto’s bewonderen. Ook wachten veel shows en tentoonstellingen op u: zo kunt u bijvoorbeeld het design van uw droomauto ontwerpen. Het evenement vindt van 12 t/m 14 september plaats in Mladá Boleslav.

The Mosaic of graphic design – jonge designers, tentoonstellingen, presentaties, workshops, concerten, discussies in cafés en een speciale design-tram – dat alles wacht van 2 tot 5 oktober op u in Brno.
 

 

Design Blok

Dit is de grootste en meest prestigieuze design tentoonstelling van Midden-Europa en wordt van 6 t/m 12 oktober gehouden in Praag.

In Praag kunt u ook deelnemen aan het Fashion Weekend (3.9. t/m 7.9.) en de Architectuurweek (23.9. t/m 23.10).

Voor meer informatie: www.czechtourism.com

Comments are closed.