Snelste mono-hull klasse voor 3e keer in Nederland

De snelste mono-hull klasse ter wereld komt voor de derde keer naar Nederland. Van 28 tot en met 31 augustus 2014 komen internationale 18foot (18ft) Skiff zeilteams naar Jachthaven Bruinisse om op het Grevelingenmeer te zeilen. Het is spectaculair, waanzinnig snel en een prachtig schouwspel om naar te kijken. Ook zonder kennis van zeilen.
18-skiff-zeilteam

De boot: 18ft skiff

De 18ft skiff is een echte “speed machine”. De boot is gemaakt van exotische -licht gewicht- materialen gecombineerd met moderne technologieën. Gecombineerd maakt dit de 18ft skiff een geavanceerde race machine. Topsnelheden van 50km p/u zijn geen uitzondering, enkel aangedreven door wind- en spierkracht.
 
ZIE OOK: Sportieve uitjes in Zeeland
 
Elke boot is uitgerust met een zeiloppervlak van ruim 120 M2 en wegen ongeveer 150 KG. De (Internationale) deelnemers hebben drie dagen voor de boeg met veel wedstrijden. Bezoekers zijn meer dan welkom rondom de regatta-area op de Grevelingen om deze spectaculaire boten aan te moedigen.
 

 

Comments are closed.