Reserveer je vlucht 72 uur lang voor €5 met British Airways

Voor passagiers die altijd op zoek zijn naar het meest voordelige ticket biedt British Airways vanaf nu de mogelijkheid om vluchten tot wel 72 uur vast te houden via ba.com alvorens definitief te reserveren. Reizigers hebben zo alle tijd om er zeker van te zijn dat ze de beste vlucht te pakken hebben voordat ze betalen.

Wanneer passagiers vervolgens binnen 72 uur boeken, zal het reserveringsbedrag worden terugbetaald en kunnen de tickets worden gekocht. Het reserveren van een korteafstandsvlucht kost €5, voor een langeafstandsvlucht bedraagt dit €10.

Drew Crawley, British Airways Chief Commercial Officer, legt de achterliggende logica uit:

Wanneer je een geweldige vlucht voor een fantastische prijs ziet, is er niets vervelender dat je deze niet meteen kan boeken. Je weet bijvoorbeeld nog niet of je wel vrij kan krijgen of dat het vertrekuur in orde is voor alle medereizigers. Bovendien loop je het risico dat de prijs veranderd zal zijn, eenmaal je echt boeken. British Airways maakt het nu mogelijk om een reserveringsoptie te nemen op tickets voor een klein bedrag en zich er zo van te verzekeren dat de ticketprijs de komende drie dagen niet zal wijzigen.

Geldig tot 21 dagen voor vertrek

Voor het reserveren van de tickets is slechts 1 naam nodig, de namen van medereizigers kunnen binnen 72 uur worden toegevoegd. De reserveringsoptie is geldig tot 21 dagen voor vertrek van de vlucht.

 

ZIE OOK: Toeristische tips voor Groot-Brittannië

 

Deze nieuwe reserveringsservice is het resultaat van een samenwerking tussen British Airways en Iberia, zusterondernemingen onder moedermaatschappij IAG. Het systeem is van toepassing op alle vluchten van British Airways, waaronder ook code-sharing flights, Iberia, Iberia Express en Air Nostrum. Tevens zijn alle combinaties van British Airways en Iberia vluchten geldig zolang ze maar op een ticket zijn geboekt.

 

 

Dagtriptarieven

De Britse luchtvaartmaatschappij introduceerde onlangs ook al speciale dagtriptarieven voor passagiers met alleen handbagage vanuit Amsterdam naar Londen voor €147. Daarnaast investeerde British Airways ook in een volledig nieuw interieur voor de Europese short-haulvloot.

Comments are closed.