Eén op vier Nederlanders ergert zich aan eigen reisgezelschap

Veel Nederlanders komen tijdens hun vakantie tot rust, maar dat geldt niet voor iedereen. Vertragingen op het vliegveld, huilende kinderen maar ook het eigen reisgezelschap kunnen redenen zijn voor ergernissen tijdens de vakantie.

Dit blijkt uit een onderzoek van reissite Travelmap.nl onder 472 vakantiegangers.

Eén op vier Nederlanders ergert zich aan eigen reisgezelschap

Eén op vier Nederlanders ergert zich aan eigen reisgezelschap

De grootste ergernissen zijn onder andere files onderweg, vertragingen op het vliegveld, huilende kinderen en onhygiënische accommodaties, aldus onderzoek

Opmerkelijk is dat één op de vier Nederlanders (23.6%) zich ergert aan hun eigen reisgezelschap. Nederlanders ergeren zich vooral aan hun eigen partner tijdens de vakantie. Verder blijkt dat vrouwen zich meer aan hun partner storen dan mannen dit doen.

Vakantiegangers die met de auto op vakantie gaan, ergeren zich onderweg vaker aan hun reisgezelschap dan wanneer ze met bijvoorbeeld het vliegtuig gaan. Dit komt onder andere door irritaties in het verkeer en de intensiviteit van een lange autorit. Zo’n 43% van de respondenten welke met de auto op vakantie gaat gaf aan de lange reistijd als ergernis te zien.

Ergernissen zijn tevens afhankelijk van het type accommodatie. Zo blijkt uit het onderzoek dat vakantiegangers die op een camping of in een appartement verblijven zich meer ergeren tijdens hun vakantie. Een veel genoemde ergernis is bijvoorbeeld het laten rondslingeren van troep door medereizigers. Opvallend is dat deze ergernis bij jongeren ook veel genoemd wordt.

Comments are closed.