Oosterse dagen bij Museum Klok & Peel in Asten

Museum Klok & Peel heeft niet alleen klokken uit de Lage Landen, ook zijn er veel klokken en bellen uit andere culturen te zien, waaronder exemplaren uit Azië. Deze nemen een belangrijke plek in binnen het museum. Naast deze bijzondere Oosterse museumstukken is het museum het laatste weekend van augustus in Oosterse sferen gehuld.

Oosterse dagen bij museum Klok & Peel

Oosterse dagen bij museum Klok & Peel

Op deze dagen vindt namelijk het evenement de ‘Oosterse dagen’ plaats. Bezoekers kunnen op zaterdag 30 en zondag 31 augustus dagelijks tussen 12.00 tot 17.00 uur het evenement en museum bezoeken.

Oosterse elementen

In de museumtuin en de Oranjerie zijn diverse Oosterse elementen te zien en te beleven in Nederland. Heel bijzonder zijn de imposante Taïko trommelaars die op zondag een aantal optredens geven. De overige elementen zijn beide dagen te zien. Zo is er een expositie over kimono’s en origami. In de Oranjerie zijn mooie Bonsais te zien. Ook zal er actief aan de kleine bomen worden gewerkt. De deskundigen geven u graag uitleg! Ook de Japanse bloemschikkunst Ikebana ontbreekt niet. Leden van de Nederlandse Ikebana Vereniging zijn aanwezig en maken ter plekke stukken.

 

ZIE OOK: Tips voor activiteiten in Nederland

 

Beide dagen zijn er samurai zwaardvecht, en Tai Chi demonstraties op het plein in de museumtuin. Er is niet alleen actie, ook rust. Daarom zijn er voor volwassenen en kinderen op zondag Yoga demonstraties waaraan iedereen mag deelnemen. De matjes liggen voor u klaar in de museumtuin. Er is een deskundige op het gebied van klankschalen aanwezig die er niet alleen over kan vertellen maar ook deze schalen kan laten horen en de trillingen kan laten voelen. Bezoekers kunnen ook ervaren wat Chi Neng Qigong is, hier worden namelijk workshops in gegeven. Verder kan men plaatsnemen in een behandelstoel om een Guasha behandeling te ondergaan. Dit is een behandeling om het lichaam te ontgiften.

 

 

Oosterse hapjes

In de Oranjerie van het museum kunnen bezoekers verschillende kunstwerken op porselein en schilderijen zien. Om je helemaal onder te dompelen moet er natuurlijk iets typisch Oosters te proeven zijn. In een tent in de museumtuin kunt u daarom terecht voor diverse sushi, yakitori en mitarashidango hapjes. Omdat de Aziatische klokken een belangrijke plek innemen tijdens de Oosterse dagen zijn er beide dagen rondleidingen gewijd aan deze speciale klokken.

Oosterse dagen bij Klok & Peel in Asten

Oosterse dagen bij Klok & Peel in Asten

Adres

Museum Klok & Peel ligt aan de Ostaderstraat 23 in Asten. Voor meer informatie over het evenement en het museum kunt u terecht op www.museumasten.nl.

Comments are closed.