Brocante & antiek fair bij Kasteel Schaloen

Brocante & antiek fair zal voor de eerste keer plaatsvinden op het binnenplein van Kasteel Schaloen. Handelaren van brocante, antiek en kunst zullen hun beste spullen voor U presenteren.

brocante-markt-kasteel-schaloen

Brocante is geen antiek

Brocante wil zeggen: tweedehands meubels die zichtbaar gebruikt zijn. De verf bladdert misschien een beetje, waardoor onderliggende verflagen zichtbaar worden. Een tafel staat misschien niet helemaal recht op vier poten. Een kast die niet perfect sluit of een stoel waarvan de zitting wat versleten is. Brocante zorgt voor een ongedwongen sfeer in huis want als de meubels niet perfect netjes zijn, hoeven wij dat ook niet te zijn! Brocante is geen antiek. Antiek is serieuzer en wordt gerestaureerd als er iets mis mee is bij brocante worden oneffenheden juist bejubeld! Hoe meer verf eraf bladdert, des te mooier het product. U kunt speuren naar mooie stukken waar de leeftijd van af te lezen is. “Schatten” vinden die echt een verhaal vertellen.

Speuren, ontdekken en genieten van deze Brocante & Antiek Fair. Leuke Brocante meubels om uw woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer een geheel eigen stijl te geven. zoals tafels, stoelen, lampen, kasten, verlichting, woon- accessoires enz. zowel in landelijke stijl, barok, tweedehands en antiek alles voor een trendy gezellig interieur. Verder zal er een bijpassend randprogramma worden georganiseerd.

 

ZIE OOK: Bourgondisch genieten in Zuid-Limburg

 

Ook aan de inwendige mens is gedacht! De catering van de Brasserie is beschikbaar voor een drankje en een hapje op ons terras met het mooie uitzicht op het kasteel, tuin en binnenplaats en verzekerd van altijd vrolijke en gastvrije bediening. Het is op Kasteel Schaloen bij ‘Brasserie Schaloen’ aangenaam en relaxed vertoeven in Zuid-Limburg. Liefhebbers van de authentieke Franse keuken kunnen nu terecht bij Brasserie Schaloen. De hele maand in augustus elke dag Franse 3 Gangen menu!

 

 

Kasteel Schaloen


Kasteel Schaloen is een romantisch door een slotgracht omgeven kasteel met diverse bijgebouwen. Het ligt midden in de Zuid Limburgse bossen, als een oase van rust. Onze brasserie is het poortgebouw een van de bijgebouwen van het kasteel. Het kasteel word reeds in 1375 genoemd. Twee boogbruggen leiden naar het van torens voorziene kasteel. In 1656 werd het kasteel deels verwoest tijdens de Spaans-Nederlandse oorlog en herbouwd door de heer Hoen van Cartiels. In 1894 vond een restauratie in neogotische stijl plaats.

Praktische informatie


De Brocante & antiek fair bij Brasserie Schaloen. Gratis entree. 
Zaterdag 30 aug. van 10.00 tot 19.00 uur en zondag 31 aug. van 10.00 tot 18.00 uur. Het adres:

    Kasteel Schaloen
    Oud Valkenburg 5
    6305 AA Schin op Geul

Comments are closed.