Meerssen in de ban van Kunst, Cultuur en Erfgoed

In de idyllische omgeving van het Meerssense Proosdijpark vindt op 31 augustus een groots evenement plaats. Muziek van lokale bands afgewisseld met lokale en internationale films vormen de hoofdingrediënten van het programma. Het Proosdijpark swingt vanaf 14:00 uur!

proosdijpark-zuid-limburg

If da Rojo

Het programma van Film en Muziek in het Proosdijpark zal geopend worden door If da Rojo. Een band die bekend staat om haar experimentele stijl, waarin zij analoge met digitale muziek combineert om iedereen aan het dansen te krijgen! If da Rojo zal afgewisseld worden door een film over Processie en Schutterij Remigius, waarin de rijke schuttersstradie van Meerssen in Zuid-Limburg wordt belicht.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Zuid-Limburg

 

Om kwart voor vier wordt het wat pittiger met de stevige blues-rock muziek van Red Pepper Blues Explosion! Er zullen onder andere nummers van The Rolling Stones, ZZ-Top, Cream en Jimmy Hendriks voorbij komen. Om even tot rust te komen wordt na dit optreden de film Verborgen schatten van Meerssen getoond. Deze is in 2010 opgenomen in opdracht van TV-Limburg.

 

 

Gratis toegang

Na deze korte pauze maken de muzikanten van The Autumn Leaves hun entree. Hun repertoire is te omschrijven als een mix van blues, ballads, beats and more!

Met Home Run wordt het muzikale programma afgesloten! Zij spelen de toppers onder de rocksongs vanaf de 70-er jaren en coveren hierbij bijvoorbeeld Golden Earring, Gary Moore, Cheryl Crow en Anouk.

De avond zal afgesloten worden met het vertonen van de viervoudige Oscar winnaar Life of Pi; een meeslepende en wonderbaarlijke film voor jong en oud. (Vergeet niet om zelf een deken om op te zitten mee te nemen!)

Programma

Het Proosdijpark, place to be op 31 augustus, toegang is gratis!

  14.00 – 14.45 uur If da Rojo
  15.00 – 15.30 uur Film over Processie en Schutterij Remigius
  15.45 – 16.30 uur Red Pepper Blues Explosion
  16.45 – 17.15 uur Film over Meerssen (2010/2011)
  17.30 – 18.15 uur Autumn Leaves
  18.30 – 19.30 uur Home Run
  19.30 – 21.00 uur Life of Pi (Hoofdfilm)

Film & Muziek in het Proosdijpark wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van de Bibliotheek, Meerssen.

Comments are closed.