Nederlands Philharmonisch Orkest brengt internationale artiesten naar Yakult Havenkomconcert

Sopranen Sally Silver en Kelebogile Boikanyo, mezzosopraan Karin Strobos, bariton André Morsch en bas Willard White zijn de solisten die dit jaar samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) optreden tijdens het Yakult Havenkomconcert op 6 september 2014 om 20.15 uur.
yakult-havenkomconcert-almere-haven-foto-maarten- feenstra

Westside Story

Onder leiding van dirigent Vincent de Kort brengen het Nederlands Philharmonisch Orkest en de solisten highlights uit de opera’s ‘Porgy and Bess’ en de ‘Westside Story’ ten gehore. De regie is in handen van Laurence Dale. Het Havenkomconcert is traditiegetrouw het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat dit jaar van 5 tot en met 7 september voor de veertiende keer plaatsvindt in de Havenkom en het winkelcentrum van Almere Haven.
 
ZIE OOK: Een zomer vol theater in Almere
 
“Het belooft weer een bijzonder muziekevenement te worden in de Almeerse havenkom”, aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing, organisator van het Almere Haven Festival. “Klassieke muziek in de buitenlucht, voor iedereen toegankelijk en ruim 5.000 man publiek. Dat, in combinatie met deze bijzondere internationale solisten én een toporkest maken het concert dit jaar echt uniek.” Het concert begint om 20.15 uur en de toegang is gratis.

 

 

Verhalen

‘Porgy and Bess’ is een opera, in 1935 gecomponeerd door George Gershwin, op een libretto van DuBose Heyward en zijn broer Ira Gershwin, naar de novelle ‘Porgy’ uit 1927. De ‘West Side Story’ is gebaseerd op het verhaal van Romeo en Julia. Het speelt zich af in Amerika en gaat over Pools/Amerikaanse en Puerto Ricaanse straatbendes in de Upper West Side van New York City.

Yakult

Yakult is, net als vorig jaar, hoofdsponsor van het Havenkomconcert. Yakult voelt zich sterk verbonden met klassieke muziek en is daarom ook al 20 jaar hoofdsponsor van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Dankzij Yakult kan ook dit jaar weer een groep mindervaliden aanwezig zijn, want in samenwerking met de Zonnebloem halen medewerkers van Yakult vijftig mensen met een fysieke beperking thuis op. Zij krijgen een mooie plek vooraan bij het podium aangeboden.

Almere Haven Festival

Het Almere Haven Festival duurt drie dagen en bestaat naast het Yakult Havenkomconcert uit de Rabobank Havenkom Proeverij, het concert van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest op vrijdagavond, de kunstmarkt, varen op het Gooimeer, Circus Corrosia met bijzondere straattheateracts, op zondag de grootste brocante en antiekmarkt van Flevoland, shantykoren en een groot gitaarkoffieconcert. De winkels in Almere Haven zijn ook op zondag geopend. Toegang tot het hele festival is gratis, evenals parkeren in Almere Haven.

Almere City Marketing, de stichting ter promotie van de stad Almere, is samen met partners in de stad, organisator van het festival. Vorig jaar trok het festival bijna 64.000 bezoekers, een recordaantal.

Comments are closed.